Joomla és Wordpress weboldalak készítése és keresőoptimalizálása

Honlap optimalizálás vagy keresőoptimalizálás?

Értékelés:
(0 szavazat)
Honlap optimalizálás vagy keresőoptimalizálás? Honlap optimalizálás vagy keresőoptimalizálás?

A honlap optimalizálás sokkal megfelelőbb kifejezés a kereső optimalizálás vagy Google optimalizálás helyett. A keresőoptimalizálás ugyanis - éppúgy mint a katasztrófavédelem – nyelvileg helytelen kifejezés, hiszen nem a Google keresőt optimalizáljuk, hanem a honlapot (és nem a katasztrófát védjük…).

A helyes kifejezés tehát: honlap optimalizálás.

A honlap optimalizálás során tehát igyekszünk egy honlapot úgy kialakítani, hogy az a rajta lévő tartalmakkal, linkekkel, képekkel, funkciókkal támogassa a Google keresőben jó helyezések elérését. Nézzük át, mi az a három legfontosabb szempont, ami elősegíti a honlap optimalizálás sikerességét:

1. A pontos kulcsszavak meghatározása

A honlap optimalizálás alapja a megfelelő célok kitűzése. Sok cégvezető elköveti azt a hibát, hogy honlap optimalizálás előtt nem végeznek online piackutatást. Ennek az az eredménye, hogy olyan saját maguk által kigondolt vagy népszerűnek vélt kulcsszavakkal akarnak elérni jó Google helyezéseket, amelyekre valójában alig keresnek az emberek. Erre számos példát lehet hozni. Szakmai kifejezések, mint például a kompakt fénycső (energiatakarékos izzóként keresik), hangsugárzó (hangfalként keresik), kirakati installáció (lánctartóként keresik), streccs szövet (elasztikus anyag) csak a szakmán belül elterjedtek, a nagyközönség a zárójelben lévő szavakkal keresi az adott kifejezést. A honlap optimalizálás első lépése tehát a megfelelő kulcsszavak összeválogatása.

2. A kulcsszavaknak megfelelő szövegek megírása és felhelyezése a honlapra

A honlap optimalizálás második lépése, hogy a gyakran keresett kifejezések mindegyikére szöveget írsz vagy íratsz, és azt elhelyezed a honlapodon. Minden szövegnek külön aloldalon kell lennie, és ezeknek az aloldalaknak elérhetőnek kell lennie a weboldalad főoldaláról legfeljebb két kattintással. A szövegek elkészítése hosszabb folyamat, de e nélkül nem tudsz eredményt elérni. Ez a folyamat hónapokat, éveket is igénybe vehet.

3. A honlapod tartalmának linkelése más weboldalakról

A honlap optimalizálás harmadik lépése, hogy más weboldalakról linkeket hozol létre a saját weboldalad főoldalára és ALOLDALAIRAA prémium linképítésről itt olvashatsz részletesen.

Ha pedig egy profi honlapra, vagy a honlapod keresőoptimalizálására van szükség, hívd a

hivjamost-mobil

telefonszámot. Mobilról kattintva azonnal hívható!