Joomla és Wordpress weboldalak készítése és keresőoptimalizálása

A weboldal tervezés a honlap vázát alkotja meg

Értékelés:
(1 szavazat)
A weboldal tervezés a honlap vázát alkotja meg A weboldal tervezés a honlap vázát alkotja meg

A legtöbb cégvezető különösebb tervezgetés nélkül belecsap a honlapja elkészítésébe. Megnézi a konkurens honlapokat, és leszedi azokról a jónak tűnő „ötleteket”. Utána árajánlatot kér. A weboldal tervezés ezeknél a cégvezetőknél leginkább a webdizájn kialakítását foglalja magába.

A gyakorlatban ezek a weboldalak teljesen sikertelenek lesznek, és nem fognak vevőket hozni. A helyes honlap tervezés teljesen másként történik: a piaci igények felmérésével indul, ennek alapján alakítja ki a honlap szerkezetét, hoz létre szövegeket, és határozza meg, hogy milyen funkciókra van szükség. Az alábbiakban megtudhatod, mi a weblap tervezés hatékony folyamata.

Mikor belevágsz saját, első weblapod elkészítésébe, ez rendkívül bonyolult és összetett folyamatnak tűnik. Az is, de mint bármilyen más folyamat, ez is lebontható egyszerű lépésekre. Neked nincs más feladatod, mint ezeket a lépéseket követned. A lépések betartásával az első honlapod elkészítése sokkal gyorsabban, olcsóbban, könnyen és egyszerűbben megy végbe. És ami a leglényegesebb: sokkal hamarabb hoz számodra vevőket, ügyfeleket.

A weblap tervezés megelőzi a weboldalad elkészítését, és nagyban hozzájárul annak hatékonyságához, sikerességéhez.

A weblap tervezés lépései

A legfontosabb szabály:

A honlapodnak a vevőid igényeit kell kiszolgálnia!

  1. Piackutatás– a keresőoptimalizáláshoz szükséges legfontosabb kulcsszavak összegyűjtése
  2. A saját honlapod szerkezetének meghatározása
  3. Marketing terv készítése

A honlap tervezés jó kiindulópontot ad saját weboldalad munkáinak elkezdéséhez. A Google könnyebben ki tudja olvasni a honlapod tartalmát, felismeri a fontos kulcsszavakat, így nagyobb esélyed van a jó helyezések elérésére. A látogatóid jobban átlátják a honlapod tartalmát, könnyebben megtalálják a menüpontokat, aloldalakat.

A honlap tervezés teszi lehetővé, hogy a lényeges tennivalókra koncentrálj, a fontos részekre fektesd a hangsúlyt, a lényegtelen szempontokat pedig el tudd hagyni.

A honlaptervezés a honlapod tényleges elkészítését megelőzi, hiszen ez hozza létre a honlapod alapját.

A honlap tervezés irányítja a látogatókat

A látogatók sok weboldalon csak össze-vissza kattintgatnak. Ha jó a honlap tervezés, akkor ez a látogatókat az üzleti céljaidat szolgáló sorrendben nézik meg a weblapjaidat.

A weboldal tervezés a honlap belső tartalmának rendszerbe állítását biztosítja.  A weblaptervezés közben  a tartalom (szövegek, képek, videók) egy előre meghatározott cél szerint kerülnek rendezésre. A honlap a tervezés hatására lesz átlátható a látogatóknak, segíti a keresőoptimalizálást, és a céged marketing szempontjait – vagyis hoz vevőket és bevételt.

A honlap céljainak meghatározása, a piaci igényekhez való igazodás biztosítja a honlapkészítés során, hogy a lényegre, a megrendeléshez vezető útra koncentráljunk.

Segítsek?

Sok cégvezető úgy érzi, hogy a honlapja elkészítése csak az ő feladata lehet, hiszen senki sem ismeri annyira a cégét mint ő. És ez így is van. A céged te ismered a legjobban.

Ez azonban nehézséget is jelent: a tudás csapdáját. Évek óta csinálod amit csinálsz, a kisujjadban van a minden a szolgáltatásodról, a termékedről. Ilyenkor nagyon nehéz már eldöntened, hogy mi fogja érdekelni a látogatóidat, mi ragadja meg a figyelmüket.

Ilyenkor lehet nagy segítség egy elfogulatlan kivülálló bevonása.

A közös munka során elfogulatlan nézőpontból tudok segíteni. Pont úgy látom a cégedet, ahogy a honlapod látogatóI: nekem pont olyan új minden mint a számukra.

Honlaptervezés teszi hatékonnyá a honlapod

A honlaptervezés legfontosabb feladata, hogy hatékonyabbá tegyük a weboldalad. Nem mindegy, mennyi idő alatt és milyen eredményt érsz el. A honlap befektetés, ami egyik oldalon viszi a pénzt, a másik oldalon – szerencsés esetben – hozza is. Nem mindegy azonban, hogy mennyi idő alatt, és mennyi pénzt termel a honlapod.

Legyél profi, dolgoztass profival!

Ha szeretnél a cégedhez, az ügyfeled igényeihez, és a te elképzeléseidhez illeszkedő egyéni honlapot, hívd a következő telefonszámot:

hivjamost-mobil

Mobilról kattintva azonnal hívható!