Joomla és Wordpress weboldalak készítése és keresőoptimalizálása

Wordpress sablon készítés céges honlapokhoz

Értékelés:
(0 szavazat)
Wordpress sablon készítés céges honlapokhoz Wordpress sablon készítés céges honlapokhoz

Lassan 10 éve foglalkozom Joomla honlapok készítésével és keresőoptimalizálásával. Van néhány ügyfelem, akik meglévő Wordpress weboldal optimalizálásával kerestek meg, de ezeknél a sablon készítését vagy más végezte, vagy a honlapot egy valahonnan letöltött, előre készített Wordpress sablonnal telepítették.

2009 óta használok Joomla oldalakhoz profi fizetős sablonkészítő szoftvert. Ez a szoftver Wordpress weboldalakhoz is használható, de konkrét felkérés 2017-ig Wordpress sablon készítésre nem érkezett. Idén azonban a felmerülő igények miatt ebbe is belevágtam.

A Wordpress sablon szerkesztése meglehetősen bonyolult feladat, csak az alapok elsajátítása is 40-50 munkaórát vesz igénybe, és ez nem elég a felhasználói élményt jelentő apróbb beállítások megismerésére.

Miért nem jók a „gyári” fizetős sablonok?

Vannak fizetős sablonok komoly fejlesztő cégektől (Themeforest, Eleganthemes, Gavick, Rockettheme, stb.). Ezeket azonban nem javaslom senkinek, mert általában előbb vagy utóbb a következő gondok szoktak felmerülni:

1. Több a honlap keresőoptimalizálását is negatívan befolyásoló funkciót is módosítanak a programozók.

2. Bajos az egyéni ötleteidet beleprogramoznia meglévő a sablonba. Ha viszont módosítja egy fejlesztő, akkor

3. Frissítésnél az egyéni fejlesztések elszállhatnak. A frissítés pedig Wordpress oldalak verzió váltásoknál általában kötelező!

4. A legtöbb sablon nem teljesen kompatibilis a legmodernebb UX (User Experience, vagyis felhasználói élményt) nyújtó bootstrap elrendezésekkel és a pagebuilder (oldalépítő) bővítményekkel.

5. A legtöbb „gyári” Wordpress sablon a céged honlapján totál másképp néz majd ki, és máshogy viselkedik majd, mint a szemet gyönyörködtető demó oldalon. A demó Wordpress sablon weboldalakra ugyanis alapból hajszálpontosan összeállított, pixel pontosan belőtt, kiváló színvonalú fényképeket raknak fel. A fényképek viszont nem a Wordpress sablon, hanem a demo oldalra feltöltött tartalom részei!

6. A demó honlapokon képforgatókat (slider), rács (grid) widgeteket (alkalmazásokat), hírmegjelenítőket alkalmaznak a dizájn létrehozásához. Ezekhez a widgetekhez váltogatják a fényképeket, ezekhez alakítják ki a bejegyzéseket, fényképgalériákat, stb. Ezek sem a Wordpress sablon részei, hanem külön alkalmazások (widgetek), amelyeket egyenként kell telepíteni és beállítani.

Milyen célt szolgálnak a Wordpress sablonok?

1. A sablon gondoskodik arról, hogy asztali PC-n, laptopon, táblagépeken (tablet) és mobiltelefonon milyen kinézetű lesz a weboldalad. A korszerű reszponzív (mobil kompatibilis) kivitel már az alapvető elvárások közé tartozik.

2. A sablonban van beállítva, hogy milyenek és mekkorák lesznek az oldaladon a betűk (szövegek). Ez állítja be a betűk nagyságát, vastagságát, sortávolságát, színeit és típusát. Ez dönti el a címek és linkek kinézetét is.

2. A sablon felelős azért, hogy néznek ki, és mennyire kezelhetők a weboldalad menüi. Milyenek a menüpontok, hogyan viselkednek (passzív, aktív, kattintott, stb. gombok). Ez határozza meg, hogy a honlapod mobilról, táblagépről (tablet) is megfelelően kezelhető lesz-e.

3. A sablon gondoskodik arról, hogy milyen színek dominálnak a weboldaladon, milyen grafikák (ikonok, pöttyök, szimbólumok) jelennek meg a felsorolások elején, a menüpontokban vagy a címekben.

4. A sablonok határozzák meg a honlap szerkezetét, hogy lehet elhelyezni menüket, címkefelhőt, Facebook rajongói dobozt, a keresési lehetőséget, stb. a honlapodon (vagyis hol vannak widget pozíciók). A különböző eszközökön (mobil, tablet, laptop, stb.) ezek gyakran „átrendeződnek” máshol, vagy egyáltalán nem jelennek meg.

Tehát a Wordpress sablon gondoskodik a weboldalad megfelelő kinézetéről és kezelhetőségéről.

Szánj tehát pénzt és időt arra, hogy a weboldalad a vállalkozásodat méltón képviselő „kirakat” legyen!

Az általam fejlesztett Wordpress sablonok:

1. Teljes mértékben mobil kompatibilisek (reszponzívek) minden eszközzel és böngészővel.

2. A Wordpress oldalak verzió váltásainál egyszerűen frissíthetők.

3. (Szinte) akármilyen egyedi elképzelésed meg tudom valósítani velük.

4. Ha szükséges, egy több mint 300.000 képet tartalmazó profi fotótárból kiváló minőségű, nagy felbontású fényképeket biztosítok a tartalmadhoz, hogy a weboldalad is a vállalkozásod profizmusát sugallja.

Az egyéni Wordpress sablon készítés esetén érvényesíteni tudod a saját elképzeléseid.

Wordpress weboldal készítés tanácsadás

Wordpress sablonok készítését csak előzetes fizetős konzultáció után vállalom.