Joomla és Wordpress weboldalak készítése és keresőoptimalizálása

A weboldal szerkesztés a honlap vázát alkotja meg

Értékelés:
(0 szavazat)
A honlapszerkesztés a honlapkészítés vázát alkotja meg A honlapszerkesztés a honlapkészítés vázát alkotja meg

A honlap szerkesztés a weboldalad tartalmának rendszerbe állítását jelenti. A weboldal szerkesztése során annak szerkezetét, dizájnjának, szövegeinek, képeinek és videóinak egymáshoz, a Google keresőhöz és az ügyfeled igényeihez való viszonyát határozod meg.

Mikor belevágsz saját, első weblapod elkészítésébe, ez rendkívül bonyolult és összetett folyamatnak tűnik. Pedig ez is – mint minden más munka – egyszerű alapelveken alapul. Ezeknek az egyszerű elveknek a megfelelő alkalmazásával az első honlapod elkészítése sokkal gyorsabban, olcsóbban, könnyen és egyszerűbben megy végbe. És ami a leglényegesebb: sokkal hamarabb hoz számodra vevőket, ügyfeleket.

A weblap szerkesztés megelőzi a weboldalad elkészítését, és nagyban hozzájárul annak hatékonyságához, sikerességéhez.

Maga a „szerkesztés” tágabb értelemben egy meglévő anyag bizonyos elvek szerinti elrendezését, azoknak megfelelő módosítását jelenti.

Annak idején a HáziMozi magazine főszerkesztője voltam. Én voltam felelős a kiadvány sikeréért és hogy mindenki tudja a szerkesztőségben mit kell csinálnia. Az alkalmazottak munkáját, a cikkek különböző stílusát mind úgy kellett módosítani, hogy a magazin egységes arculatot mutasson, és főleg: megfeleljen az olvasók igényeinek.

Mikor átnéztem egy szöveget, akkor az olvasó szempontjai szerint módosításokat végeztem azon. Úgy kellett berendezni az oldalakat, hogy így a legkedvezőbb hatást érje el az olvasóban.

A honlapodnak a vevőid igényeit kell kiszolgálnia.

A weblap szerkesztés ezért nélkülözhetetlen.

A weblap szerkesztés a weboldalad tartalmait rendezi úgy el, hogy a látogatóban az üzleti céljaidnak leginkább megfelelő hatást érd el.

A weblap szerkesztés részei

  1. Piackutatás– a keresőoptimalizáláshoz szükséges legfontosabb kulcsszavak összegyűjtése
  2. A saját honlapod szerkezetének meghatározása
  3. Marketing terv készítése

A honlap szerkesztés jó kiindulópontot ad saját weboldalad munkáinak elkezdéséhez. A Google könnyebben ki tudja olvasni a honlapod tartalmát, felismeri a fontos kulcsszavakat, így nagyobb esélyed van a jó helyezések elérésére. A látogatóid jobban átlátják a honlapod tartalmát, könnyebben megtalálják a menüpontokat, aloldalakat.

A honlap szerkesztés teszi lehetővé, hogy a lényeges tennivalókra koncentrálj, a fontos részekre fektesd a hangsúlyt, a lényegtelen szempontokat pedig el tudd hagyni.

A honlap szerkesztés irányítja a látogatókat

A látogatók sok weboldalon csak össze-vissza kattintgatnak. Ha jó a honlap szerkesztés, akkor ez a látogatókat az üzleti céljaidat szolgáló sorrendben nézik meg a weblapjaidat.

A honlap szerkesztés nem fejeződik be saját weboldalad elkészülésekor. Ilyenkor érdemes folyamatosan figyelni a statisztikákat, és az adatok kiértékelésével finomítani a honlap szerkesztés során kialakított szerkezetet, tartalmat.

A weboldal szerkesztés a honlap belső tartalmának rendszerbe állítását biztosítja.  A weblapszerkesztés közben  a tartalom (szövegek, képek, videók) egy előre meghatározott cél szerint kerülnek rendezésre. A honlap a szerkesztés hatására lesz átlátható a látogatóknak, segíti a keresőoptimalizálást, és a céged marketing szempontjait – vagyis hoz vevőket és bevételt.

A honlapszerkesztés a honlapod tényleges elkészítését megelőzi, hiszen ez hozza létre a honlapod alapját.

Milyen lesz ennek a hatása?

Weblap szerkesztés biztos alapot nyújt a honlapod készítéséhez. A Google könnyebben feldolgozza a honlap tartalmát, felismeri a kulcsszavakat, így jobb helyezéseket fogsz elérni. A honlap látogatói egyszerűbben eligazodnak a tartalomban, így nagyobb arányban lesznek az ügyfeleid, vevőid.

A honlap céljainak meghatározása, a piaci igényekhez való igazodás biztosítja a honlapkészítés során, hogy a lényegre, a megrendeléshez vezető útra koncentráljunk.

A látogatók irányítása

Ne engedd,  hogy a honlap látogatói céltalanul kattingassanak! A munka során kialakítunk egy útvonalat, ami elvezeti őket a termékeidhez, a szolgáltatásod megrendeléséhez.  Ezt garantálja a több száz általam készített és optimalizált weblap elkészítése közben szerzett tapasztalat.

Segítsek?

Sok cégvezető úgy érzi, hogy a honlapja elkészítése csak az ő feladata lehet, hiszen senki sem ismeri annyira a cégét mint ő. És ez így is van. A céged te ismered a legjobban.

Ez azonban nehézséget is jelent: a tudás csapdáját. Évek óta csinálod amit csinálsz, a kisujjadban van a minden a szolgáltatásodról, a termékedről. Ilyenkor nagyon nehéz már eldöntened, hogy mi fogja érdekelni a látogatóidat, mi ragadja meg a figyelmüket.

Ilyenkor lehet nagy segítség egy elfogulatlan kívülálló bevonása.

A közös munka során elfogulatlan nézőpontból tudok segíteni. Pont úgy látom a cégedet, ahogy a honlapod látogatói: nekem pont olyan új minden mint a számukra.

Honlapszerkesztés teszi hatékonnyá a honlapod

A honlapszerkesztés legfontosabb feladata, hogy hatékonyabbá tegyük a weboldalad. Nem mindegy, mennyi idő alatt és milyen eredményt érsz el. A honlap befektetés, ami egyik oldalon viszi a pénzt, a másik oldalon – szerencsés esetben – hozza is. Nem mindegy azonban, hogy mennyi idő alatt, és mennyi pénzt termel a honlapod.

Legyél profi, dolgoztass profival!

Ha szeretnél a cégedhez, az ügyfeled igényeihez, és a te elképzeléseidhez illeszkedő egyéni honlapot, hívd a következő telefonszámot:

hivjamost-mobil

Mobilról kattintva azonnal hívható!