Joomla és Wordpress weboldalak készítése és keresőoptimalizálása

A weblap sablon legfontosabb funkciói és szerepe

Értékelés:
(0 szavazat)
A weblap sablon legfontosabb funkciói és szerepe A weblap sablon legfontosabb funkciói és szerepe

Ha nincs nagy gyakorlatod weblap sablon készítés terén, akkor nehéz eldönteni, hogy mi az, amit a weblap sablon befolyásol, és mi az, ami az honlapodra feltöltött tartalom határoz meg.

Sok weblap sablon például úgy van beállítva, hogy kisméretű betűvel, vagy nem megfelelő betűtípussal jeleníti meg a honlapodra feltöltött szöveget. Ilyenkor a legtöbb weblap tulajdonos a honlap szerkesztőjével minden cikkben külön-külön állítja át a feltöltött betűk méretét vagy típusát.

Ez az eljárás kényelmetlen és szakszerűtlen. Ha ugyanis a honlapodon eljön a weblap sablon cserélésének, felújításának ideje, akkor minden feltöltött szöveget egyenként át kell állítani az új weblap sablon arculatának megfelelően.

Nézzük meg tehát, hogy mik a weblap sablon legfontosabb funkciói, hogyan fogja meghatározni weblapod megjelenését.

A weblap sablon legfontosabb 3 funkciója:

1. Betűtípusok a weblapodon

A weblap sablon legfontosabb funkciója, hogy meghatározza a weblapodon megjelenő betűk méretét, típusát, sortávolságát, betűtávolságát. A weblap sablonon belül külön beállítása van a normál szövegnek, és a különböző címsoroknak (H1, H2, H3, H4, H5 stb.).

2. Menüpontok megjelenése és működése

A weblap sablon fontos funkciója a menüpontok (navigáció) külalakjának beállítása. A modern weblap sablonok legördülő menüt használnak, ahol az egérkurzor hatására jelennek és válnak kattinthatóvá az almenü pontok.

3. Weblap sablon fejléc

A weblap sablon meghatározó eleme a fejléc. A fejlécben tudod elhelyezni a céged logóját, elérhetőséged, és a weblap kiemelt elemeit (keresés, webáruházban kosár stb.)

Legyél profi, dolgoztass profival!

Ha szeretnél a cégedhez, az ügyfeled igényeihez, és a te elképzeléseidhez illeszkedő egyéni honlapot, hívd a következő telefonszámot:

hivjamost-mobil

Mobilról kattintva azonnal hívható!