Joomla és Wordpress weboldalak készítése és keresőoptimalizálása

Céges honlapkészítés ingyen: ne vedd semmibe a saját munkád!

Értékelés:
(0 szavazat)
Céges honlapkészítés ingyen: ne vedd semmibe a saját munkád! Céges honlapkészítés ingyen: ne vedd semmibe a saját munkád!

Sok cégvezető fejében él az a kép, hogy a honlapkészítés ingyen is megvalósítható.

Hiszen ha vannak ingyen honlap szoftverek (Joomla, WordPress, Drupal stb.), és ingyen tárhely, akkor a honlapkészítés ingyen is megoldható.

A valóságban a céges honlapkészítés ingyen csak akkor oldható meg, ha semmibe veszed a saját munkád.

Mi kell ahhoz, hogy a honlapkészítés ingyen megoldható legyen?

1. Ingyen domain
2. Ingyen tárhely
3. Ingyen munka

Az ingyen domaint általában együtt adják az ingyen tárhellyel. Ezzel két gond van:

a, a honlap neve nehezen megjegyezhető, például konyveles.gportal.hu vagy konyveles.atw.hu. Egy telefonba bemondva az ügyféljelölt ritkán tudja hibátlanul lejegyezni, így később esetleg meg sem találja a honlapot
b, mindenki láthatja a honlap nevéből, hogy a céged nem volt hajlandó néhány ezer forintot kifizetni egy saját domainnévért és tárhelyért.

Lehetnek persze más gondok is.

Ha a honlapkészítés ingyen tárhelyre történik, általában valamilyen reklám fog megjelenni a kész honlapon. Ha a cégnek nincs szerencséje, akkor épp egy konkurense reklámja. De még ha nem konkurens is, akkor is nagy az esélye, hogy a látogató egy ilyen linkre kattintva örökre otthagyja a honlapot. Persze vannak reklámmentes ingyen tárhelyek is. Ezekből kétféle van.

Az egyiken csak a tárhelyszolgáltató által biztosított szoftvert használhatod. Ilyen szinte az összes blog (blog.hu, wordpress.com, blog.com, stb.). Ezeken a helyeken általában behatárolt a honlapod kinézete és azok a funkciók, amit megvalósíthatsz rajta.

A másik fajta ingyen tárhelyen saját magad választhatsz honlap szoftvert, amit viszont neked kell telepítened. Ilyenkor tényleg szinte minden megvalósítható a honlapon, amibe végül is „csak” az elkészítéshez szükséges munkát kell beletenni.

Nézzük meg, hogy ez mekkora befektetést jelent. Az alábbi táblázatból meg tudod nézni céged bevételére vetítve mennyi az órabéred.

Céged éves bevétele

Havi bevétel

Órabér

2millió Ft

166000 Ft

1000 Ft

3millió Ft

250000 Ft

1500 Ft

4millió Ft

332000 Ft

2000 Ft

5millió Ft

416000 Ft

2500 Ft

6millió Ft

500000 Ft

3000 Ft

8millió Ft

664000 Ft

4000 Ft

10millió Ft

832000 Ft

5000 Ft

12millió Ft

1millió Ft

6000 Ft

Tételezzük fel, hogy a céged bevétele 5 millió forint. Ebben az esetben az órabéred 2500 forintra jön ki heti 40 óra munkaidő mellett.

Már csak az a kérdés, hogy a honlapod elkészítésével mennyi idő alatt készülsz el.

Saját partnereim körében végzett felmérések azt mutatják, hogy egy ingyen honlap szoftver telepítése, a hozzá való sablon kiválasztása, a különböző funkciókat biztosító komponensek (hírlevél, árajánlat kérő formanyomtatvány, kersőoptimalizálást biztosító modulok, stb.) telepítése, a szükséges szövegek honlapra való feltöltése, a menürendszer kialakítása stb. minimum 100 órát igényel. Ez 2500 forintos órabérrel számolva 250 000 forint befektetést jelent. Vagyis a honlapkészítés ingyen 250.000 forintnyi munkájában van a tulajdonosnak. Ami a paradox, hogy ugyanezt az állapotot egy szakembertől negyede ötöde idő alatt, fele ennyi pénzért meg lehet kapni.

Egy 100 terméket tartalmazó webáruház elindítása ennél lényegesen több időbefektetést, általában minimum 1000 munkaórát jelent. Ez 2500 forintos órabérrel számolva 2,5 millió forintnyi befektetést jelent. Na ezért állítom azt, hogy a honlapkészítés ingyen csak akkor van, ha a saját munkádat semmibe sem veszed.

Legyél profi, dolgoztass profival!

Ha szeretnél a cégedhez, az ügyfeled igényeihez, és a te elképzeléseidhez illeszkedő egyéni honlapot, hívd a következő telefonszámot:

hivjamost-mobil

Mobilról kattintva azonnal hívható!