Joomla és Wordpress weboldalak készítése és keresőoptimalizálása

Weboldal készítés: passzív vagy aktív weboldalt?

Értékelés:
(0 szavazat)
Céges honlapokat ma már csak dinamikus tartalomkezelővel készítünk Céges honlapokat ma már csak dinamikus tartalomkezelővel készítünk

A weboldal készítés esetében kétféle módszert alkalmazhatsz: készíthetsz passzív vagy aktív weboldalt.

A passzív weboldalaknál a tartalmat a weboldalakat felépítő (html) kód tartalmazza, és a böngészők (Internet Explorer, Firefox, Opera, Chrome) alakítják át azt a látogatók számára is élvezhető formává.

A dinamikus weboldalaknál ezzel szemben a tartalom egy úgynevezett adatbázisban kerül tárolásra, és a szerveren futtatott programok alakítják ki ezekből az adatokból a böngésző számára emészthető html weboldalt.

A passzív weboldal készítés óriási előnye, hogy a weboldalak webszerkesztő programokkal (Adobe Dreamweaver, Microsoft Web Developer, Nvu, stb.) gyorsan, egyszerűen létrehozhatók, éppúgy mint egy Word dokumentum. Ez annyira így van, hogy Microsoft Word dokumentum is lementhető weboldalként. Passzív weboldal készítés estén viszonylag egyszerű eszközökkel is nagyon szép külső, jól átlátható struktúra hozható létre, a webdesign kialakítása sokkal gyorsabb és olcsóbb. Kevesebbe kerül a tárhely bérlése is, mert nincs szükség adatbázis futtatására. Ha 20-30 aloldalnál nincs többre szükséged, és a weboldalad tartalma hosszú ideig nem változik, weboldal készítéshez ezt a típust érdemes választani.

A dinamikus weboldal készítés óriási előnye, hogy lehetővé teszik a különböző szempontok szerinti listázásokat (pl. ABC sorrendben, időrendben, népszerűség szerint, témakörök szerinti listázás, stb.), kereséseket. A dinamikus weboldal készítés esetében megoldható az interaktivitás, a látogatók regisztrálhatják magukat, és így olyan tartalmakhoz férhetnek hozzá, amelyet a „közönséges” betérők nem láthatnak. A legfontosabb azonban, hogy a dinamikus weboldal készítés teszi lehetővé az úgynevezett tartalomkezelő rendszer (CMS) működtetését. Ilyenkor a weboldal bárki számára látható része (frontpage) mellett van egy adminisztrációs felület, amely csak jelszóval érhető el. Ide belépve a tartalomkezelő lehetőségeitől függően teljesen te uralod a weboldalt: te hozhatod létre a cikkeket, szerkesztheted azokat, a te teremted meg a menürendszereket, te változtathatod a designt, stb.

A legismertebb tartalomkezelő rendszerek a Joomla, a Drupal, a Wordpress – és sorolhatnánk még sokáig. Vannak olyanok, amelyek egy-egy célra lettek kiélezve. Ilyenek a kimondottan blogokhoz készült Wordpress, vagy a webáruházakhoz használható PrestaShop vagy Magento. De vannak összetettebb, több célra használható változatok is, mint a Joomla. A sokoldalúbb, jobban bővíthető tartalomkezelők azonban  nagyobb hozzáértést, több ismeretet is igényelnek.

2007 óta egyetlen ügyfelem sem kért passzív weboldalt. Ma már a legegyszerűbb feladatok megoldására is Joomla rendszert ajánlok a megrendelőimnek, mert előbb utóbb a céges honlapokon mindig felbukkan egy-egy olyan funkció, amelyet passzív weboldalakon nagyon nehéz megoldani.

Legyél profi, dolgoztass profival!

Ha szeretnél a cégedhez, az ügyfeled igényeihez, és a te elképzeléseidhez illeszkedő egyéni honlapot, hívd a következő telefonszámot:

hivjamost-mobil

Mobilról kattintva azonnal hívható!