Joomla és Wordpress weboldalak készítése és keresőoptimalizálása

Weboldal készítési hibák: a belépő weboldal

Értékelés:
(0 szavazat)
Weboldal készítési hibák: a belépő weboldal Weboldal készítési hibák: a belépő weboldal

Az egyik komoly hiba, amit weboldal készítés közben elkövethetsz, az úgynevezett belépő weboldal alkalmazása. Képzeld el, ha a weboldalamra érve ennyit találnál:

KANGA DESIGN

BELÉPÉS

Kezdő webmester koromban én is elkövettem ilyen hibát.

Készítettem egy szép belépő grafikát, arra kattintva lehetett bejutni a megrendelőm honlapjára. A statisztikát látva azonban azt vettem észre, hogy az emberek körülbelül fele visszafordul erről a weboldalról.

Persze, hiszen semmilyen hasznos információt nem talált. Sokkal jobb, ha a belépő egy érdekes, informatív, sok érdekességet tartalmazó weboldallal találkozik, amely megragadja a figyelmét.

Ugyanilyen hiba többnyelvű weboldalak készítése esetén egy olyan nyitóoldal, ahol semmi más nem található, csak a nyelvválasztás lehetősége.

Vagy ha egy flash alapú weboldalon a nyitóoldalon semmi más nincs, csak egy animáció, amelynek betöltésére a látogatónak több másodpercet kell várnia.

Ilyenkor sokan egyszerűen visszafordulnak weboldaladról.

A visszaforduló látogatók számát a statisztikai programok mérik. Angolul úgy nevezik: bounce rate. Kattint ide, ha részletesen szeretnél olvasni a lepattanási arányról.

Az információt nem tartalmazó belépő weboldalak, flash intrók tehát igen jelentősen fokozzák a visszafordulási arányt, így szerencsésebb, ha ezeket kihagyod a honlapodról.

Legyél profi, dolgoztass profival!

Ha szeretnél a cégedhez, az ügyfeled igényeihez, és a te elképzeléseidhez illeszkedő egyéni honlapot, hívd a következő telefonszámot:

hivjamost-mobil

Mobilról kattintva azonnal hívható!