Joomla és Wordpress weboldalak készítése és keresőoptimalizálása

Értékelés:
(0 szavazat)

A Google helyezés ellenőrzés egyszerűnek látszik: „Hát beírom a kulcsszót a Google keresőbe, és megnézem hol áll az oldalam!”

Ez is egy módszer. Három szempontból nem előnyös:

1. Ha a Google listáján nem vagy az első 10-ben, hanem mondjuk csak a 97. helyen, akkor elég hosszú listát kell átnézned. A szemed elfárad, és előfordul, hogy nem veszed észre a sok találat között a saját oldalad.

2. Mi van, ha nem csak egy kulcsszóra akarod ellenőrizni a weboldalad helyezését, hanem 150-re? Egy átlagos honlap ugyanis kb. ennyi kifejezésre jön be a Google találati listáján. Elég nehézkes lenne, főleg ha a 150-ből 100-ra nem vagy az első 10-ben.

Értékelés:
(0 szavazat)

A weboldal készítés esetében kétféle módszert alkalmazhatsz: készíthetsz passzív vagy aktív weboldalt.

A passzív weboldalaknál a tartalmat a weboldalakat felépítő (html) kód tartalmazza, és a böngészők (Internet Explorer, Firefox, Opera, Chrome) alakítják át azt a látogatók számára is élvezhető formává.

A dinamikus weboldalaknál ezzel szemben a tartalom egy úgynevezett adatbázisban kerül tárolásra, és a szerveren futtatott programok alakítják ki ezekből az adatokból a böngésző számára emészthető html weboldalt.

Értékelés:
(0 szavazat)

Ha nincs nagy gyakorlatod weblap sablon készítés terén, akkor nehéz eldönteni, hogy mi az, amit a weblap sablon befolyásol, és mi az, ami az honlapodra feltöltött tartalom határoz meg.

Sok weblap sablon például úgy van beállítva, hogy kisméretű betűvel, vagy nem megfelelő betűtípussal jeleníti meg a honlapodra feltöltött szöveget. Ilyenkor a legtöbb weblap tulajdonos a honlap szerkesztőjével minden cikkben külön-külön állítja át a feltöltött betűk méretét vagy típusát.

Értékelés:
(0 szavazat)

Benned is felmerült a kérdés: Hogyan készítsünk honlapot, ami ügyfeleket is hoz a cégemnek?

Már a kérdéshez is szeretnék gratulálni. Ugyanis a legtöbb ember egyszerűen belevág a céges honlap elkészítésébe, anélkül hogy feltenné magának ezt a kérdést.

A honlap készítés nem egy agysebészet, a legtöbb középiskolás meg tudja csinálni. Egy ügyfeleket hozó honlapot összehozni azonban nem egyszerű. Na jó: elég komplikált. Nem annyira bonyolult mint az agysebészet.

Értékelés:
(0 szavazat)

Ha egy olyan weboldalra találsz, amely nem felelt meg az elvárásaidnak, akkor nem kezdesz el azon böngészni, nem kattintasz egyetlen linkre sem, amelyet ott találsz, hanem rövidebb-hosszabb nézelődés után elhagyod azt. Amit ilyenkor teszel, azt a Google visszafordulásnak (bounce) nevezi.

Mikor „fordul vissza” egy látogató?

Értékelés:
(0 szavazat)

Az egyik komoly hiba, amit weboldal készítés közben elkövethetsz, az úgynevezett belépő weboldal alkalmazása. Képzeld el, ha a weboldalamra érve ennyit találnál:

KANGA DESIGN

BELÉPÉS

Kezdő webmester koromban én is elkövettem ilyen hibát.

Értékelés:
(0 szavazat)

A weboldal készítés során az oldaltérképnek kettős haszna van:

1. segít a látogatóidnak eligazodni a weboldaladon
2. segít a keresőoptimalizálásban.

Persze fontos az is, hogy a látogatóid sokkal könnyebben megtalálják az oldaltérkép segítségével a honlapodon lévő cikkeket. Az is lényeges azonban, hogy ha az oldaltérkép megfelelő kódolású (XML formátum esetén) akkor annak tartalma automatikusan továbbítható a Google Webmester Eszközök részére. Így az oldaltérkép automatikusan „jelenti” a weboladon megjelent új cikkeket a Google számára.

Értékelés:
(0 szavazat)

Nagyon nehéz belekezdeni a céged weboldalának elkészítésébe. Ha nem tudod, hogyan tedd, van egy egyszerű megoldás:

Az előre összeállított weboldal sablonok

Tudom, hogy idegenkedsz a weboldal sablonok használatától, hiszen a te céged, a te terméked, a szolgáltatásod teljesen egyedi, és nem hasonlítható más vállalkozásokéhoz. Mielőtt azonban végleg elvetnéd a weboldal sablonok használatát, olvass tovább egy kicsit, lehet, hogy meg tudom változtatni a véleményed.

Értékelés:
(0 szavazat)

Sok cégvezető fejében él az a kép, hogy a honlapkészítés ingyen is megvalósítható.

Hiszen ha vannak ingyen honlap szoftverek (Joomla, WordPress, Drupal stb.), és ingyen tárhely, akkor a honlapkészítés ingyen is megoldható.

A valóságban a céges honlapkészítés ingyen csak akkor oldható meg, ha semmibe veszed a saját munkád.