Joomla és Wordpress weboldalak készítése és keresőoptimalizálása

Joomla sablon készítés egyedi honlap megjelenéshez

Értékelés:
(0 szavazat)
Joomla sablon készítés egyedi honlap megjelenéshez Joomla sablon készítés egyedi honlap megjelenéshez

A Joomla sablon három fontos funkciót tölt be

1. A Joomla sablon határozza meg, hogy milyenek és mekkorák lesznek a weblapodon a különböző szövegek. Ide tartozik a betűtípus (vagyis a betűk formája), a betűk mérete, vastagsága, döntöttsége, sortávolsága, színe, stb.

Ez befolyásolja nem csak a cikkek, címek, linkek szövegét, de a menüpontok megjelenését is.

2. A Joomla sablon határozza meg, hogy milyen színek és grafikák jelennek meg a weblapodon.

A legnagyobb jelentősége a háttér, a fejléc, a lap és a menüpontok színének és méretének van. Grafikák (kis ikonok, pöttyök, szimbólumok) jelenhetnek meg a felsorolások elején, a menüpontokban.

3. A Joomla sablon határozza meg, hogy a különböző modulokat milyen pozícióban tudod elhelyezni a cikkek szövegeihez képest. A modulok jelenítik meg a menüket, címkefelhőket, Facebook rajongói dobozt, keresési lehetőséget, stb.

A Joomla sablon készítés bonyolult folyamat, ha nincs komoly tapasztalatod ezen a téren, jobb ha szakemberre bízod ezt a feladatot.

Sok cégvezető gondolja úgy, hogy nincs szüksége egyedi sablonra. Tény, hogy nagyon sok előre készített Joomla sablon tölthető le az internetről ingyenesen, vagy viszonylag olcsón. Egy ilyen előre készített Joomla sablon azonban a te weboldaladon lehet, hogy teljesen másként fog kinézni, másként fog viselkedni, mint a demó oldalon. Mi az oka ennek?

1. Sokat számít a képanyag

A demó oldalakra általában rendkívül dekoratív képanyagot töltenek fel. A képanyag azonban nem a sablon, hanem a honlapra feltöltött tartalom része! 

2. Joomla sablon modulok és pluginok

A demó oldalakon sokféle modult és beépülőt használnak a látvány megteremtéséhez. Ezek váltogatják a képeket, jelenítik meg a cikkízelítőket, képgalériákat, stb. A legtöbb Joomla sablon mellé egy egész rakat kiegészítő modult és beépülőt kapsz, amelyeket egyenként telepíteni és konfigurálni. Ez meglehetősen hosszadalmas munka, főleg ha nem tudod, hogy mi ezeknek a kiegészítőknek a szerepe.

3. Túl nagy Joomla sablon kínálat

Bármilyen furcsa, a legtöbb ügyfelemnél a megfelelő Joomla sablon kiválasztásánál éppen a túlságosan bő kínálat jelent gondot. A szó szoros értelmében több ezer sablon érhető el az interneten, de a legtöbb ügyfelem visszajelzése szerint „egyik sem az igazi”. Ezért aztán általában azzal keresnek meg, hogy: „Ebből a sablonból tetszik nekem a menü, ennek meg jó a fejléce, a kettőből csinálj nekem egyet!”

4. Joomla sablon biztonsági kockázatok

Ingyenes Joomla sablont csak olyan fejlesztő oldaláról tölts le, aki fizetős sablonokat is gyárt, és aki felelősséget vállal az általa fejlesztett sablonokért. A nem megfelelő Joomla sablon biztonsági kockázatot jelent az oldaladra, miután telepítetted, előfordulhat, hogy a honlapodat feltörik, és támadó kódot helyeznek el rá vagy spam leveleket kezdenek róla küldözgetni. Ugyanis lehet, hogy a sablont hackerek készítették, szándékosan úgy, hogy azok a honlapok, amelyekre telepítik, feltörhetők legyenek. Lásd erről bővebben Az ingyen Joomla honlap sablonok veszélyei című cikket.

A tiszta megoldást egy fizetős Joomla sablon megvásárlása, vagy egy egyedi Joomla sablon elkészítése jelenti.

Az egyéni Joomla sablon készítés esetén a messzemenőkig figyelembe tudom venni a Te elképzeléseid. Eddig közel száz Joomla weboldalhoz készítettem egyéni sablont, ezek nagy részét megtalálod referenciáim között.

Legyél profi, dolgoztass profival!

Ha szeretnél a Joomla honlapodhoz egyedi sablont, hívd az alábbi telefonszámot:

hivjamost-mobil

Mobilról kattintva azonnal hívható!