Joomla és Wordpress weboldalak készítése és keresőoptimalizálása

Joomla oldal kipróbálása tárhely bérlés nélkül

Értékelés:
(0 szavazat)
Joomla oldal kipróbálása tárhely bérlés nélkül Joomla oldal kipróbálása tárhely bérlés nélkül

Egy Joomla oldal létrehozása és működtetése nagyon-nagyon bonyolult lehet (higgy nekem, pár év tapasztalat, és több mint 100 Joomla oldal létrehozása után egyre inkább így látom a helyzetet). Csábítónak tűnhet számodra, hogy a Joomla ingyenes, és profi oldal létrehozását teszi lehetővé, de jobban jársz ha egy élesben működő Joomla oldal létrehozása előtt kipróbálod a szoftver működését a saját számítógépeden. Tárhelyet pedig csak akkor bérelj, ha a saját gépeden boldogulsz.

Joomla oldal létrehozása a saját gépeden

Ésszerű egy Joomla oldal létrehozása a saját számítógépeden, mivel ehhez nem kell tárhelyet bérelned. A saját szerver (localhost) létrehozása azonban nem egyszerű. Először is telepítened kell egy szerver programot. Ehhez a legjobb alternatíva az XAMPP vagy a WAMP. Mindkettő ingyenes, és ha hosszabb távon akarsz weboldal készítésével foglalkozni, jó eszközök arra, hogy az éles oldal létrehozása előtt a saját gépeden próbálgasd a lehetőségeket. Az XAMPP vagy WAMP telepítés leírásában azonban most nem kezdenék bele, a szerver konfigurálása és futtatása meghaladja egy átlagos számítógép használó ismereteit. Ha érdekel, olvass utána a neten. Egyébként is van ennél egyszerűbb módja a kipróbálásnak.

Joomla oldal létrehozása ingyen demóként

A demo.joomla.org oldalán ingyen és bérmentve létre tudsz hozni magadnak egy teljesen működőképes Joomla oldalt, amit 90 napon keresztül használhatsz szabadon. Ennyi idő alatt ki tudsz próbálni rajta ingyenes Joomla sablonokat (template), telepíteni tudsz komponenseket, modulokat és beépülőket. Ha a végeredmény tetszik, a munkád nem is megy kárba: csak telepítened kell egy biztonsági mentést lehetővé tevő komponenst (Akeeba Backup), és az egész weboldalt egy zip fájlban le tudod menteni, aztán pedig saját tárhelyedre áttelepíteni.

Ha nem célod egy végleges oldal létrehozása, csak szeretnéd kipróbálni a Joomla által nyújtott lehetőségeket, ennél egyszerűbb és olcsóbb módszert nem találsz.

Ha pedig nem kísérletezni szeretnél, hanem egy profin működő, az ügyfeled igényeihez, és a te elképzeléseidhez illeszkedő egyéni honlapot, hívd a következő telefonszámot:

hivjamost-mobil

Mobilról kattintva azonnal hívható!