Joomla és Wordpress weboldalak készítése és keresőoptimalizálása

8-8-8, vagyis 8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra…

Értékelés:
(0 szavazat)

8 óra munka, 8 óra pihenés

Biztos te is ismered a Beatrice dalt: 8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás…

A 8-8-8 szlogenről sokáig azt hittem hogy Marx vagy Lenin mondta. Valóban balos mondásról van szó, de eredete régebbi. Robert Owen gyártulajdonos 1817-ben így foglalta össze munkásai követeléseit: 8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás.

Phű de jó lenne, ha így lenne! Igaz? De ki az aki ezt megteheti? Én sokszor 12-14 órán át nyomom az ipart, és így se jutok ötről hatra! – mondja a legtöbb ismerősöm. (Ok, én is hajnali fél négykor kelek, és általában 11-kor esem az ágyba. Málenkíj robot.)

Legyen akkor a 8-8-8 inkább 12-6-6. Vagyis 12 óra munka, 6 óra pihenés, 6 óra szórakozás (a statisztikák szerint a magyarok naponta 3,5 órát töltenek a tévé előtt). 12 óra sok idő a munkára. Miért van az, hogy mégsem jutok vele semmire? Miért van az, hogy hiába robotolok, a meló csak egyre több? (Vagy ha nincs meló, az meg kész katasztrófa!) Mi hiányzik a 12-6-6 képletből? Erre csak nemrég jöttem rá.

Nemrégiben voltunk egy hét szabin a feleségemmel. Rajzolt és festett vagy 10 képet. (Az akvarelljeit és rajzait a blogjában meg tudod nézni, a link a cikk végén). Egy kép megrajzolása kb. 1 óra. Egy kép megfestése kb. 2 óra. Vagyis elment 14-16 óra melóra (nem egy nap, egy hét alatt). Mikor hazajöttünk, elkezdtük a képeket lefotózni. Képek számgépre, Photoshop képbeállítás. Utána feltöltés a netre, a feleségem megírta a szövegeket a weboldalára. Én meg nyomom közbe az oldala keresőoptimalizálását. Utána minden képről link a Facebook üzenőfalamra. Ezzel elment kb. 4 óra!

A feleségem azt mondta aznap:

„Több munka van azzal, hogy a képeim feltegyük a netre, mint hogy megfessem őket!”

Ok, azért több meló nincs vele. De sok meló van vele. És ha ezt a részét a munkának kihagyjuk, akkor az esélye nincs meg, hogy a feleségem ismert festő legyen, és később el tudjuk adni a képeit.

De nézzük kicsit tovább. A festés a meló. Ez rendben. De a feleségem lejár a faluházba Laár Balázs festőiskolájába. Egy héten háromszor 3 órát. Ez meg ugye nem (csak) munka, hanem tanulás (amire Lenin állítólag azt mondta: Ucsity, ucsity, ucsity – vagyis: tanulni, tanulni, tanulni. Nálunk legalábbis ez volt kitéve a suliban).

Szóval a sikerhez nem elég a munka. Hanem kell hozzá tanulás, és hogy megismertessük a munkánk gyümölcsét az emberekkel.

Szóval a 8-8-8 képlettel nem az a gond, hogy valójában 12-6-6. Hanem az, hogy annak a 12-nek úgy kéne kinézni: 10-1-1. Vagyis 10 óra meló mellé szánj 1 órát a tanulásra, és 1 órát arra, hogy tudják az emberek, hogy mit csinálsz. Mert ha nem, akkor nem téged választanak, hanem a konkurenciád, aki tanul és aki nyomul. Lehet nálad a 12-6-6-ból 14-5-5 vagy 16-4-4 is, nem fogsz 5-ről a 6-ra jutni.

internet-sikerkalauz-halomHa pedig szeretnéd megtanulni, hogyan szerezhetnél több pénzt hatékonyan, akkor ajánlom neked az Internet Sikerkalauz című könyvet. Kattints ide, ha szeretnél további inrofmációt.