Joomla és Wordpress weboldalak készítése és keresőoptimalizálása

Én nem akarok Facebook fiókot!

Értékelés:
(0 szavazat)

Én nem akarok Facebook fiókot!Mert nem akarom, hogy mindent tudjanak rólam!

Lehet, hogy idegenkedsz a Facebook oldal indításától, mert „akkor mindenki mindent tudni fog rólad”. Erre azt tudom mondani: A Facebookon csak azokat az információkat találják meg rólad, amit oda felteszel. Ha kompromittáló adatok kerülnek fel oda, arról csak te tehetsz. Hallottam olyan történetet, hogy az APEH azért rángatott be valakit a jövedelembevallása felülvizsgálatára, mert bár minimálbérrel volt bejelentve, a Facebook fiókja viszont az Egyiptomi és Thaiföldi utazásának fotóival volt tele. Hmmm…

Így jár az, aki nem gondolja végig, hogy mi fontos üzletileg, és mi nem. Figyelj oda! A Facebook fiók adatvédelmi részében beállíthatod, hogy ki mit lásson belőle. Venned kell azt a néhány órás fáradságot, amíg végignézed a Facebook menüpontjait, és beállítod, mi jelenjen meg, és mi ne. Ezután már csak az a feladatod, hogy ne vegyed fel az ismerőseid közé az APEH dolgozóit!

Ha üzletileg sikeres akarsz lenni, akkor el kell döntened, hogy ismertté akarsz válni, vagy senki ne tudjon rólad semmit. A kettő együtt nem megy. Meg kell találnod azt az egészséges egyensúlyt, hogy mit mutatsz magadról és az üzletedről, és mit nem.
Amúgy pedig: Sokkal nagyobb veszélye van annak, ha nincs Facebook fiókod, mert akkor bárki készíthet kompromittáló oldalt a Te vagy a céged nevében. Egyre több az ilyen gond. Ezért inkább regisztrálj egy fiókot saját neveddel, saját fotóddal, mert így ellenőrizheted a visszaéléseket.

Apropó: Facebook fiók fotó

A Facebook fiók indításánál feltölthetsz magadról egy képet, ami a fiókodban téged jelöl. Itt az emberek hihetetlen leleményességről tesznek tanulságot. Van aki a kedvenc háziállatának képét adja meg a sajátjának, van aki az esküvői képét, van aki olyan csoportképet, amin vagy tízen vannak. Van aki nem ad meg fotót.
Én bevallom, visszautasítok minden ismerősnek jelölést, akinek nem a saját fotója van a fiókjában. Kovács Lászlóból és Németh Istvánból elég sok van, egy puszta név alapján nem tudom eldönteni, hogy kiről van szó. A kutyája képéről sem. Nekem pocsék a névmemóriám, így bár arcról sokakat megismerek, a nevek nem sokat mondanak. És amúgy is: ha valaki egy normális fotót nem tesz fel magáról a Facebook fiókjába, annak a bejegyzései sem lesznek túl érdekesek!
Persze az sem mindegy milyen képet töltesz fel magadról. Ez még magánemberként is lényeges, de ha üzleti oldalt indítasz, fontos hogy megnyerő, előnyös fotót tölts fel, amin csak Te látszol senki más. Nézd meg pl. én milyen elegáns vagyok!