Joomla és Wordpress weboldalak készítése és keresőoptimalizálása

Könyvajánló – HVG könyvek – Seth Godin – Hab a tortillán

Értékelés:
(0 szavazat)

Könyvajánló – HVG könyvek – Seth Godin – Hab a tortillán  Seth Godin marketing guru, érdekesen ír, jókat mond, az általa megvilágított trendek tagadhatatlanul meghatározók az internet és az értékesítés világában – de gyakorlatba átültetni nehéz ezeket az ismereteket. Seth érezhetően a multik világából jött, és azt a nehéz munkát vállalta fel, hogy őket zökkentse ki a hagyományos „én megmondom a vevőnek a tutit” (interruption) marketingből a jóváhagyás alapú marketing irányába.

Mi a különbség a kettő között? A „zavaró marketing” a klasszikus reklám, ami megszakítja az esti filmélményed, ott virít az újságcikked mellett (vagy közepén), vagy egy óriásplakáton próbálja magára vonni a figyelmed az országút mentén.

A jóváhagyáson alapuló (permission) marketing nem akar mindenkinek eladni. Kisebb célcsoportra céloz, az érdeklődést kelti fel, a figyelmet ragadja meg, és ráveszi a vevőt, hogy maga kérje a termékről az információt. Tipikusan ilyenek azok az ingyenes infotermékek, amelyek oktatnak is, vagy csak informálnak döntési szempontokról.

A Hab a tortillán számomra azonban nem ezért volt érdekes. Engem – feltehetően a Philipsnél és a Sonynál eltöltött több év hatására – jobban megragadott az, hogy mennyire fontos a vevőszolgálat, az eladás utáni támogatás, a vevő emberszámba vétele, és az, hogy a termék mögött valóban minőség, és ne üres marketing álljon. Nagyon tanulságosak azok a történetek, amik arról szólnak, hogy az USA-ban egy-egy feldühödött vásárló blogbejegyzése hogyan nyirbálta meg a nagy multik bevételét – mert az emberek beszélni kezdtek róla, és híre ment. Sajnos Magyarországon írhat bárki bármit a nagyokról, kifogásolhatjuk a T-Com, az OTP, a TESCO vagy bármelyik gigamega „tojok a fejedre” álláspontját, egy-egy blogbejegyzés itt nem nyirbálja meg a profitjukat. De még egy Index főcím sem.

Könyvajánló – HVG könyvek – Seth Godin – Hab a tortillán

Legyél profi, dolgoztass profival!

Ha szeretnél a cégedhez, az ügyfeled igényeihez, és a te elképzeléseidhez illeszkedő egyéni honlapot, hívd a következő telefonszámot:

hivjamost-mobil

Mobilról kattintva azonnal hívható!