Joomla és Wordpress weboldalak készítése és keresőoptimalizálása

Weboldal ellenőrzés, webáruház, SEO ellenőrzés

Értékelés:
(0 szavazat)
Weboldal ellenőrzés, webáruház, SEO ellenőrzés Weboldal ellenőrzés, webáruház, SEO ellenőrzés

Az építőiparban vannak műszaki ellenőrök, akiknek az a feladata, hogy ellenőrizzék a kivitelezők munkáját. Erre szükség van, mert nagy kár lenne, ha az házban anyagi kár keletkezne, vagy megsérülne valaki a kivitelező hibája miatt. A weboldal ellenőrzés vagy SEO ellenőrzés nem kötelező, hiszen személyi kár nem keletkezhet, ha a honlapkészítő vagy a keresőoptimalizáló nem végez jó munkát. Anyagi kár viszont keletkezhet!

Ha tehát nem jönnek vevők a honlapodra, ha többet költesz a weboldalad marketingjére, mint amennyi bevételt hoz, akkor a honlap ellenőrzés, vagy SEO ellenőrzés az, amire szükséged van.

Miből áll a weblap ellenőrzés?

A weblap ellenőrzés a webáruházad, honlapod alapos és részletes átvizsgálását jelenti. Az ellenőrzés lényege, hogy vélemények és ködös elképzelések helyett mért adatok és tények alapján hozhass döntéseket. A honlap fejlesztéséhez, keresőoptimalizálásához ugyanis folyamatosan döntéseket kell hozni arról, mire használd fel az

 • időd
 • energiád
 • pénzed.

Sok a kontár

Mint minden más piacon, a weboldal készítés és a keresőoptimalizálás területén is sok hozzá nem értő van. Mivel a keresőoptimalizálás vagy honlap készítés nem kötött semmilyen végzettséghez, mint a gázszerelés, a gyógyítás vagy ügyvédi munka, bárki belekezdhet egy weboldal készítő vagy SEO vállalkozásba. (És ha jobban belegondolok, végzettség ellenére is sok rossz orvos és pocsék ügyvéd van. Kontár gázszerelő is.)

A hozzám forduló vállalkozások nagyobb részét korábban már „optimalizálták”, honlapjuk azonban elenyésző bevételt hozott a nagy befektetés ellenére. Mikor ezeket a honlapokat átvizsgálom, általában kiderül, hogy a „szakember” dilettáns vagy rettentő hanyag volt.

Miért kapnak megbízást a hozzá nem értők?

A legtöbb gyenge szakember megbízását ismeretségi alapon szerzi.

„Van egy barátom, aki keresőoptimalizálással foglalkozik...”

Ezek az ismerősök aztán gazdagon teletűzdelik a honlap meta tagjait kulcsszavakkal, és gondosan telezsúfolják ezekkel a honlapot is.

Pedig a Google évek óta nem veszi figyelembe a meta leírásokat és kulcsszavakat. A keresőoptimalizálás sajnos ennél sokkal összetettebb, sokkal tovább tartó, és emiatt sokkal költségesebb folyamat.

A fenti módszer gyors és olcsó. A gond az, hogy eredmények csak akkor van, ha gyakorlatilag nincs konkurenciád az adott területen. Ha azonban néhány konkurensed komolyan optimalizálta már a honlapját, ilyen módon semmi esély eredményt elérni.

A SEO ellenőrzés célja mérhetővé tenni azt, hogy:

 1. Valójában mire van igény a Te piacodon (hányan és milyen szavakkal keresik a termékeid és szolgáltatásaid).
 2. A honlapod, webáruházad legfontosabb elemei (menüpontok, termékek nevei, termékleírások, szolgáltatások bemutatása, szakmai szövegek, stb.) megfelelnek-e a piaci igénynek. (Vagyis tartalmazzák-e azokat a kulcsszavakat, amivel a termékeid, szolgáltatásaid keresik.)
 3. Mennyire és miben erősek a konkurens weboldalak a Te területeden (hiszen ők halásszák el a vevőket az orrod elől). Mik azok az elemek, amik a konkurens weboldalakon megvannak, a Tiéden viszont nem.
 4. Megfelel-e a honlapod a Google által támasztott előírásoknak, igényeknek.

Miben más az általam alkalmazott módszer, mint amit a többi SEO szakértő alkalmaz?

Az én módszerem alapjaiban megegyeznek a hazai vezető SEO cégekével. Vannak azonban eltérések:

 1. Kevés ügyféllel dolgozom. Általában egy időben soha nincs 30-nál több ügyfelem, ennél többet ugyanis még az adatfeldolgozó szoftverek segítéségével sem tudnék felelősséggel ellátni. Lényegesnek érzem, hogy a saját munkámat ne adjam ki egy „betanított” munkásnak.
 2. A keresőoptimalizálás során több száz, sőt több ezer döntést kell meghozni. Én igyekszem megadni a számodra minden olyan fontos adatot és háttér információt, ami ezekhez a döntésekhez kell. A cégedet, a szakmádat, a termékeidet és/vagy szolgáltatásaidat Te ismered a legjobban, így a keresőoptimalizálásban eredményt csak együtt tudunk elérni.
 3. Több mint 20 éves újságírói és marketing szövegírói hátterem biztosítja, hogy a honlapodra szánt szövegek ne csak keresőoptimalizálás szempontjából legyenek a toppon, de marketing és szakmai szempontból is.

Miből áll a weboldal ellenőrzés?

 1. Online piackutatásannak megállapítására, hogy a céged szolgáltatásait, a forgalmazott termékeidet pontosan milyen kifejezésekkel keresik a lehetséges vevők az interneten, és hogy hány ilyen keresés van havonta Magyarországon. (A piackutatásról itt találsz bővebb információt.)
 2. A weboldal jelenlegi Google helyezéseinek pontos mérésea piackutatás által feltárt kulcsszavakra, kifejezésekre. Megvizsgálom, hogy a honlapod, webáruházad melyik oldalai jönnek be a Google keresőben, és melyek nem. Így látni fogod, hogy melyek azok az oldalak, amelyeket fejleszteni érdemes.
 3. Konkurencia elemzés. Előfordulhat, hogy azért volt sikertelen a korábbi optimalizálás, mert a Te iparágadban túl sok olyan versenytárs van, aki nagyobb energiát, több pénzt fordított a keresőoptimalizálásra mint Te tetted eddig. A konkurencia felmérés során megvizsgálom, hogy a konkurencia honlapjain milyen olyan kifejezések találhatók, amik a Te honlapodon nincsenek meg. Ezeket a honlapodon elhelyezve általában jelentősen javulnak a Google helyezések.
 4. Ezután következik a meglévő weboldalad belső ellenőrzése, átvizsgálása. Ilyenkor azt vizsgálom, hogy a piackutatás által feltárt kulcsszavak előfordulnak-e a honlapon belül, és ha igen milyen gyakorisággal. Feltérképezem, hogy a webáruházad vagy honlapod milyen keresőoptimalizálási lehetőségeket biztosít (keresőbarát névátírás, címkefelhő, belső linkek, stb.), és ezeket a mennyire használtad ki eddig.

A weboldal ellenőrzés végén egy 2 órás személyes konzultációban személyesen is bemutatom, hogy:

 1. milyen módosításokat érdemes végrehajtani a weboldaladon
 2. milyen eszközökkel lehet elérni, hogy a weboldal a megcélzott kulcsszavakra a Google első 10 helyezésébe kerüljön.

A weboldal ellenőrzés ára

A weboldal ellenőrzés ára 50.000 Ft.

Ez az összeg általában két-három hónap alatt térül meg.

Nagyon sok pénzt megtakarítasz azzal, hogy a weboldal ellenőrzés után tudni fogod, hogy milyen fejlesztési munkákat érdemes elvégezned, és mi az, amivel nem kell foglalkoznod.

A keresőoptimalizálás sokkal hatékonyabban végezhető el a weboldal ellenőrzés után. Kevesebb pénzből, rövidebb idő alatt jobb eredményeket érsz majd el. A honlapod, webáruházad hamarabb kerül majd a Google kereső első helyeire, a látogatóid száma pár hónap alatt jelentős növekedést mutathat, és a vásárolások száma is többszörösére emelkedhet.

Ha a webáruházad, honlapod keresőoptimalizálását velem szeretnéd elvégeztetni, a közös munkát is a weboldal ellenőrzés alapján tudjuk elkezdeni. Tehát a weboldal ellenőrzés után tudok magára a keresőoptimalizálási munkára pontos és részletes árajánlatot adni.

Weboldal elemzés megrendelés

Név:(*)
Kérlek add meg a neved...
E-mail:(*)
Kérlek érvényes e-mail címet adj meg.
Telefonszám:(*)
Kérlek add meg a telefonszámod amin elérhetlek...
Az átvizsgálandó honlap domain neve:(*)
Kérlek add meg a meglévő honlapod címét (www...)
Név, cégnév a számlán:(*)
Kérlek add meg a cégnevet...
Város (község) a számlán:(*)
Kérlek add meg a város (község) nevét...
Utca, házszám a számlán:(*)
Kérlek add meg az utcát és a házszámot a számlázáshoz...
Irányítószám a számlán(*)
Kérlek add meg pontosan az irányító számot
Spam védelem
Invalid Input
Megrendelés elküldése

A megrendelés elküldése után 24 órán belül felhívlak telefonon egyeztetésre. A munkadíjról díjbekérőt küldök. Ha a pénz beérkezik, elkezdem az ellenőrzést, amely általában két hetet (10 munkanap) vesz igénybe.

A weboldal ellenőrzéshez szükség van a honlapod adminisztrációs felületének és tárhelyének hozzáférési adataira. Ha a honlapodnak van Analytics fiókja vagy már regisztráltad a Google Webmester Eszközökbe, akkor ezekhez is szükségem van hozzáférésre.

A piackutatás és konkurencia ellenőrzés eredményeit már az ellenőrzés elején megkapod, ezek átnézésében, a kulcsszavak kiválasztásában a Te együttműködésedre is szükség van.

* Ez a megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 5. és 6. §-ában foglaltak megfeleloen irányadóak. A szerződés a távollevők között kötött szerződésekről szóló 1999. (II.5.) Kormányrendelet hatálya alá tartozik.