Joomla és Wordpress weboldalak készítése és keresőoptimalizálása

Mekkora hasznod lehet a céges weboldaladból?

Értékelés:
(0 szavazat)
Mekkora hasznod lehet a céges weboldaladból? Mekkora hasznod lehet a céges weboldaladból?

Úgy tűnik szinte lehetetlen előre megmondani, hogy mekkora hasznot fog hozni készülő weboldalad a jövőben. Pedig a dolog egyáltalán nem olyan bonyolult, mint ahogy látszik. Mai bejegyzésemben elárulom a titkát:

Hogyan döntheted el, hogy jó e a webes alapkoncepciód?

Weboldal készítés előtt az első feladatod: határozd meg, mit vársz el a honlapodtól. Képzelj el magadnak egy pontos számot. Például azt, hogy a weboldalad havonta 50 árajánlatkérést hozzon neked. Vagy hogy a weboldaladról havonta 25 ember rendelje meg a termékedet.

Ha megvan ez a szám, írd fel! Ennek alapján fogod megbecsülni, hogy milyen látogatottságot kell elérned. Ha árajánlatot kérőket szeretnél, tételezd fel, hogy minden 40-ik látogatód érdeklődni fog nálad. Ha el akarsz adni valamit, akkor tételezd fel, hogy minden 200-ik egy ember fogja megrendelni a terméked. Így az előző példák alapján kijön, hogy havi 2000 látogató hoz neked 50 árajánlat kérést, vagy 5000 látogató 25 megrendelést.

Ha ez megvan, akkor szükséged van egy kis online piackutatásra. Megfelelő módszerekkel pontosan lekérhető a Google adatbázisából az, hogy az elmúlt egy évben Magyarországon egy-egy szóra hány keresés volt. A piackutatás elvégzése gyakorlatot igényel, de nagyon pontos adatokat ad, még szezonalitás is lekérhető, tehát pontosan látható, hogy az elmúlt évben havonta hogyan változott egy-egy kifejezés népszerűsége a Google keresőben. Az online piackutatásról itt olvashatsz részletesebben.

A piackutatás több napos munka, a végén kapsz egy Excel táblázatot, amely tartalmazza azokat a kifejezéseket, amelyekkel az emberek a Te termékeidet vagy szolgáltatásaidat keresik. A kifejezések mindegyikéhez pontosan megkapod, hogy hányan keresik azt, és hogy mekkora a konkurencia erőssége.

Ha legalább 100-szor annyi keresés van, mint ahány látogatóra van szükséged, akkor a céljaid reálisak. Ekkor már csak az a cél, hogy ezekre a keresőszavakra a Google listáján az első háromba kerülj.

Ha csak 10-szer annyi kereső van, mint ahány ügyfelet, megrendelőt szeretnél, akkor kemény küzdelemmel, egy-két év alatt érheted el a weboldaladra kitűzött célokat. Ilyenkor számolnod kell azzal, hogy nem elég, ha a Google keresőben jó vagy, de hirdetni is kell a honlapod.

Ha kevesebb keresés van a termékedre, szolgáltatásokra vonatkozó szavakra, akkor érdemes más vállalkozásba kezdened.

Ha olyan terméked, szolgáltatásod van, amit nem ismernek, és éppen ezért nem keresnek még az internetezők, akkor számolnod kell arra, hogy a weboldaladnak csak úgy lesz forgalma, ha valamilyen módszerrel hirdeted azt. Szerencsére az internet sokkal kedvezőbb hirdetési lehetőségeket kínál, mint a magazinok, rádió vagy a televízió.

A fenti módszerrel gyorsan eldöntheted, hogy milyen hasznot, milyen eredményt hozhat számodra a weboldalad. Ha céljaid reálisak, akkor érdemes belefogni a weboldalad megtervezésébe, szövegeinek megírásába. Ekkor érdemes elgondolkodni, milyen megoldásokat érdemes alkalmazni a weboldaladon annak érdekében, hogy minél több látogató meg is vegye a terméked, vagy felhívjon egy ajánlatért.

Legyél profi, dolgoztass profival!

Ha szeretnél a cégedhez, az ügyfeled igényeihez, és a te elképzeléseidhez illeszkedő egyéni honlapot, hívd a következő telefonszámot:

hivjamost-mobil

Mobilról kattintva azonnal hívható!