Joomla és Wordpress weboldalak készítése és keresőoptimalizálása

Szükséges személyes találkozó a honlapom készítéséhez?

Értékelés:
(0 szavazat)
Szükséges személyes találkozó a honlap készítéséhez? Szükséges személyes találkozó a honlap készítéséhez?

Az esetek többségében nincs szükséges személyes találkozóra ahhoz, hogy egy honlap teljesen elkészüljön.

Vannak külföldi ügyfeleim (Hollandiában, Svájcban, Németországban, Thaiföldön, stb.). Velük már a távolság miatt sem tudnék találkozni. Néha azonban nem a távolság, hanem a hatékonyság miatt nem jön létre személyes találkozó. Van olyan budapesti ügyfelem, akivel személyesen soha nem találkoztam.

Telefonon, Skype-on bármikor kapcsolatba lépjünk egymással. Az UEF búvárszövetség honlapja (www.uef.hu) például úgy készült el két hét alatt, hogy soha nem találkoztam sem a szövetség vezetőjével, sem a marketingessel, sem a honlap dizájnját tervező grafikussal, sem a weboldalt kezelőkkel, pedig a cég budapesti székhelyű.

Ma már e-mailben is el lehet küldeni akár 10 megabájtos fájlokat. A Dropbox vagy a Google Drive segítségével meg lehet osztani ennél nagyobb anyagokat is, így jól lehet azokon akár párhuzamosan dolgozni.

A Skype nem csak beszélgetést, de képernyő megosztást is lehetővé tesz, így látni tudom az ügyfelem számítógépét vagy ő látni tudja az enyém.

Van persze amikor a személyes találkozó jelentősen felgyorsítja a munkát. A Magyarországi Evangélikus Egyház oktatási osztályának a honlapját például rekordidő alatt kellett elkészíteni, és mivel nem csak nekem kellett megismernem az Egyház elképzeléseit, hanem nekik is a rendelkezésre álló lehetőségeket, ezért több maratóni megbeszélésünk is volt a tervezés időszakában összesen kb. 8 óra időtartamban.

A weboldal készítés előtti tanácsadás díjtarifáit például úgy állapítottam meg, hogy azok Skype konzultációval is igénybe vehetők, és ez a lehetőség olcsóbb, mint a személyes találkozók.

Legyél profi, dolgoztass profival!

Ha szeretnél a cégedhez, az ügyfeled igényeihez, és a te elképzeléseidhez illeszkedő egyéni honlapot, hívd a következő telefonszámot:

hivjamost-mobil

Mobilról kattintva azonnal hívható!