Joomla és Wordpress weboldalak készítése és keresőoptimalizálása

Mi befolyásolja a céged weboldalának nézettségét? (szezonalitás)

Értékelés:
(0 szavazat)

Egy barátommal, aki hozzám hasonlóan közel 100 általa készített céges weboldal statisztikáit követi nyomon, sokszor beszélgetünk arról, hogy mi befolyásolja a nézettséget.

Augusztus 21-én szerdán például hirtelen megugrott a weboldalak nézettsége: a nyári szabadságolások után az emberek nagy része elkezdett utána nézni, hogy mire van szüksége, mit és honnan vásároljon meg.

Hétvégéken, főleg ha a nap is süt, a céges weboldalak látogatottsága mindig alacsonyabb. Jól meglátszik az is ha esni kezd: azonnal felmegy a weboldalak nézettsége. Úgy látszik, hogy ilyenkor az emberek a nyomottabb hangulatukat internetezéssel, informálódással javítják.

A nyári holtszezon a weboldalak forgalmán is erősen látszik.

Júniustól egészen augusztusig esik a céges weboldalak forgalma. Szeptember eleje még viszonylag gyenge, mert ilyenkor az ügyfelek az iskolakezdéssel vannak elfoglalva. (Bár egy iskolatáska és írószer webáruháznak valószínűleg ilyenkor van a csúcsidőszaka.)

Azt gondolhatnád, hogy a weboldalak forgalmának csúcsa decemberre esik. Céges weboldalak esetén azonban a tapasztalat az, hogy a forgalom csúcsa inkább november elejére, közepére esik, ezután a forgalom már visszaesik. Kivételt képeznek ez alól azok a webáruházak, amelyek kimondottan karácsonyi ajándéknak szánt termékeket forgalmaznak, és azok a portálok, amelyeken ezekről a termékekről lehet pontosabb információt találni.

Mennyi idő alatt lehet számottevően javítani a weboldalad látogatottságát?

Ha új a domain név alatt szeretnél weboldalt indítani, akkor általában 2-3 hónapra van szükség komolyabb eredmények elérésére – ha mindent megteszel ennek érdekében (vagyis folyamatosan igényes szövegek kerülnek fel a honlapodra, megy a linképítés, stb.)

Ha régebbi weboldalad van, és a Google nem büntette meg korábban másolt szövegek elhelyezése vagy illegális linképítés miatt, akkor egy hónap alatt nagyszerű eredményeket érhetsz el.

Ha tehát szeretnéd a céged forgalmát az őszi-karácsonyi szezonban fellendíteni, most van a legjobb időszak arra, hogy belekezdj. A weboldaladba, szövegírásba, linképítésbe fektetett idő, pénz és energia most térül meg a leghamarabb.

Tehát ha régiebbi (legalább két-három éves) weboldalad van, és MOST elkezded fejleszteni, akkor egy hónap múlva a nézettséged jelentősen növekedhet.

Ha új weboldalt indítasz, akkor két-három hónapon belül már ügyfeleket szerezhetsz a weboldaladdal.

Legyél profi, dolgoztass profival!

Ha szeretnél a cégedhez, az ügyfeled igényeihez, és a te elképzeléseidhez illeszkedő egyéni honlapot, hívd a következő telefonszámot:

hivjamost-mobil

Mobilról kattintva azonnal hívható!