Joomla és Wordpress weboldalak készítése és keresőoptimalizálása

Vérre menő online marketing

Értékelés:
(0 szavazat)

Van egy akadémikus professzor ismerősöm, aki egy hazai egyetemen oktat marketinget. Mikor elkezdtem neki mesélni az online marketing módszereimről, kijeleztette, hogy ez "vad marketing", nem felel meg a "szabályoknak", és azok a kisebb cégek, akiknek dolgozom nek is igazi vállalkozások. Kicsit ideges lettem ettől. 

Tény, hogy a partnereim által működtetett cégek 90%-a nem éri el az éves 15 milliós bevételt. De ilyen vállalkozásból több százezer van Magyarországon. Professzorunk pedig több milliárdos cégeknek kitalált marketinget oktat az egyetemen. Ezekből nem sok van Magyarországon.

Van azonban egy nagy különbség a professzor és köztem. Az ismerősöm mikor „leteszi a lantot”, hazamegy, és egyáltalán nem izgatja magát azon, hogy amit oktatott, az működik-e vagy sem. A fizetése így is úgy is ugyanannyi.

A diákokat akik oktat, multinacionális cégek marketing osztályán kötnek ki alkalmazottként. Lehet, hogy több tíz vagy százmilliós marketing költségvetésekről fognak dönteni, de a fizetésük így is úgy is ugyanannyi lesz, soha egyetlen fillért sem kérnek számon rajtuk. Tudom, mert én is dolgoztam ilyen cégeknek.

A multik marketingesei, és az őket oktató professzorok nem tudják, hogy mit jelent neked a céged, mit jelent neked a marketing.

Nem tudják, hogy mit jelent az, mikor havonta 10000 vagy 20000 forintból kell marketinget csinálni. Nem kell naponta 10-12 órát gürizniük azért, hogy a cégük egyáltalán talpon maradjon.

Neked a marketing, az online marketing – magyarul a weboldalad – nem csak egy tétel a költségvetésben, hanem a mindennapi munkát biztosítja a számodra. A vevőket, a bevételt. Ezen múlik, hogy be tudod-e fizetni a gázszámlád, a villanyszámlád a telefonszámlád. Nincsenek tízmilliós, százmilliós költségvetések. Jó esetben van erre néhány százezer forintod.

Tudom. Átérzem a helyzeted, mert  az én helyzetem is ilyen, és ilyen a legtöbb ügyfelemé, akiknek weboldalt készítek. Nekünk a honlapkészítés, az online marketing nem tananyag, nem valami elvont fogalom. Nekünk ez vérre megy.

Ha te az a szerencsés vagy, aki dúskál a vevőkben, nem gond napról napra a munkád biztosítása, vagy esetleg munka nélkül is van bevételed, akkor neked tényleg nem sokat tudok segíteni.

De ha fontos neked, hogy a honlapodra, az online marketingedre költött minden forintod hatékonyan működjön, ha nem akarsz feleslegesen dolgozni a honlapoddal, úgy, hogy annak semmi haszna ne legyen, akkor olyan szakértőt bíz meg ezzel, aki ezen a csatamezőn szerzett érdemeket.

Legyél profi, dolgoztass profival!

Ha szeretnél a cégedhez, az ügyfeled igényeihez, és a te elképzeléseidhez illeszkedő egyéni honlapot, hívd a következő telefonszámot:

hivjamost-mobil

Mobilról kattintva azonnal hívható!