Joomla és Wordpress weboldalak készítése és keresőoptimalizálása

Kertépítés Joomla honlapkészítés referencia

Kertépítés Joomla honlapkészítés referencia Kertépítés Joomla honlapkészítés referencia

Erberlink Miklós leányfalun élő kertészmérnök 2011 telén keresett fel. Szerette volna felújíttatni régi weboldalát, amelyet frame-es szerkezete miatt a Google nem indexelt be.

Miklós honlapjának elkészítését komoly tervező munka előzte meg. Széles körű piackutatást végeztem, amely pontosan megmutatta, hogy a kertészek szolgáltatásait milyen kifejezésekkel keresik az emberek Magyarországon.

Ezekre a kifejezésekre sokan keresnek, de már 2011-ben is erős volt a konkurencia. A „japánkert” vagy „kertépítés” szóra az első helyre kerülni jó lett volna, de mivel Miklós tevékenysége a Dunakanyarra korlátozódik, nem lett volna értelme, hogy debreceni vagy köszegi kerttulajdonosok is megtalálják a honlapját.

Fontos volt viszont, hogy a környéken, és Pest megye északi részében élők megtalálják őt. Ezért a weboldalain gondosan elhelyeztük a Leányfalu, Szentendre, Visegrád, Dunakeszi stb. helységneveket. Az eredmény elképesztő volt: Miklós honlapjai 2 hónapon belül a tevékenységi körökből és helységnevekből képzett körülbelül 300 kulcsszóra (pl. japánkert Dunabogdány, kertépítés Surány, tereprendezés Visegrád stb.) az első helyen jött be a Google-keresőben.

Miklós oldalának sikerességét honlapjainak szerkezeti felépítése, és a rajta lévő jó minőségű szöveg biztosította.

A piackutatás által feltárt kulcsszavak mindegyikének külön aloldal készült, amelyre marketing, szakmai és keresőoptimalizálás szempontjából is kiváló szöveg került. ra  Mivel Miklós télen nem tud dolgozni, ő írta meg a kulcsszavakhoz a cikkeket, én pedig átírtam azokat a marketing és keresőoptimalizálás szempontjai szerint. Több mint 20 ilyen cikk készült.

Mivel sok cikk volt, nem lett volna érdemes azokat egy honlapra feltenni: a látogatók nem látták volna át. Ezért 4 nagyobb témakörre bontottuk, és 4 honlapot indítottunk. A weboldalakhoz Joomla 1.5 szoftvert használtunk hoztuk létre. A szoftvert 2014-ben frissítettük Joomla 2.5 változatra. A frissítés során a 4 domainből kettőt csináltunk, a kevésbé népszerű honlapokról a cikkeket a két fontosabbra költöztettük át. Ezek a következők:

kertepitek.hu
japankertepites.hu

A honlapokhoz közös Joomla sablon készült, és menüszinten összelinkeltük azokat, így a látogatók nem is veszik észre, ha egyik honlapról a másikra kerültek.

Az eredmények igazolták az elképzeléseinket. 2011 áprilisában a kertepitek.hu oldalra több mint 150 különböző kulcsszóval érkeztek látogatók. Miklós kertészeti kapacitása a honlapjainak hála azóta is ki van használva.

A 2014-es átalakítás során reszponzív Joomla sablont kaptak, így a látogatók mobil telefonról is könnyen tudják kezelni a menüpontokat, és jól tudják olvasni a szövegeket.

Ha a Dunakanyarban laksz, és egy profi kertészre van szükséged, akkor mindenképpen ajánlom neked Miklóst.

Ha pedig egy profi honlapra, vagy a honlapod keresőoptimalizálására van szükség, hívd a

hivjamost-mobil

telefonszámot. Mobilról kattintva azonnal hívható!

További információk

  • Weboldal készítés időpontja: 2011
  • Tevékenységi kör: Kertépítés, kerttervezés