Joomla és Wordpress weboldalak készítése és keresőoptimalizálása

Milyen típusú cégvezető vagy?

Értékelés:
(0 szavazat)
Milyen típusú cégvezető vagy? Milyen típusú cégvezető vagy?

Lehet, hogy butaságnak tartod, hogy az embereket típusokba, csoportokba sorolja valaki. Én ebben nem akarok állást foglalni, de statisztikai alapon mégis azt kell mondjam: a cégvezetők két típusa szokott megkeresni, hogy készítsek neki weboldalt. Az egyiket úgy hívom Főnök, a másikat úgy Partner.

A Főnök típus

A Főnök alkalmazottat keres magának. Határozott elképzelése van arról mit akar. Ezt az elképzelést pedig általában a konkurens weboldalakat átnézve alakítja ki. A Főnök pontosan tudja, milyen webdizájnt szeretne, milyen menüpontokat akar a weboldalára, milyen legyen annak szerkezete.

A Főnök mindig több árajánlatot bekér, és általában annak alapján dönt, hogy ki vállalja a legolcsóbban a kiosztott munka elvégzését.

A Partner típus

A Partnernek kevésbé határozottak az elképzelései. Azt mondja: „Én értek a saját szakterületemhez, de nem értek a weboldalakhoz, ezért inkább rád bízom.” Nem csak egy egyszerű kivitelezőre van szüksége, hanem tanácsadóra is, akivel együtt tud dolgozni azon, hogy a cégének több új ügyfele, nagyobb bevétele legyen. A céges weboldalak elsődleges célja ugyanis ez: új ügyfeleket szerezni a vállalkozásnak.

A Partner elolvassa az Internet Sikerkalauz című e-könyvemet, és utána egy online piackutatás alapján együtt alakítjuk ki weboldala dizájnját, honlapjának szerkezetét, együtt dolgozzuk ki az arra szánt szövegeket.

A Partner nem elsősorban az érdekli, hogy mibe kerül neki a weboldal, hanem az, hogy mennyi pénzt keres majd vele hosszú távon. Ennek érdekében hajlandó is beruházni.

Ha megnézem az általam készített közel 100 weboldal havi forgalmát, azt látom, hogy a lista élén a Partnerek weboldalai állnak több ezer havi látogatóval. A Főnökök weboldalai többségében a lista végén, vannak, havi 20-30 látogatóval.

A Főnökből néha Partner lesz. Több cégvezető, miután – velem vagy valaki mással – Főnökként elkészíttette első weboldalát, és az évekig semmi hasznot nem hozott, Partnerként keres meg a weboldala átalakításához.

Te melyik típusú cégvezető vagy?

Legyél a Partnerem!

Ha szeretnél a cégedhez, az ügyfeled igényeihez, és a te elképzeléseidhez illeszkedő egyéni honlapot, hívd a következő telefonszámot:

hivjamost-mobil

Mobilról kattintva azonnal hívható!