Joomla és Wordpress weboldalak készítése és keresőoptimalizálása

A „nem kedves ismerős” stratégia nem nyerő

Értékelés:
(0 szavazat)

nem-kedves-ismerosUgye neked is vannak olyan ismerőseid, akik elől menekülsz? Ha meglátod az utca túloldalán, akkor az árnyékba húzódva suhansz. Ha csörög a telefonod, és látod, hogy ez az ismerősöd keres, hagyod csöngeni és nem veszed fel. Ha véletlenül elkap valahol, és nem sikerül elmenekülnöd, elindul belőle a szóáradat, és csak magáról beszél, arról, hogy Ő milyen szuper, hogy neki mennyi gondja van, hogy Ő mit csinál! (Ezért nem beszéltünk már olyan régen?)


Ok, ha az ismerősöd ilyen, és mondjuk a munkatársad, vagy rokonod, akkor nincs mit tenned, tűrnöd kell. De mi van ha egy cég ilyen? Mi van, ha egy vállalkozó, egy Bt, vagy egy Kft semmi másról nem beszél, csak hogy Ők milyen szuperek, milyen fantasztikus dolgokat csinálnak, és hogy Ő velük jársz a legjobban!
Az ilyen cégeket messze elkerülöd. A nyomulós ügynökök telefonjait kinyomod. A kéretlen e-mail ajánlatokat spamnek jelölöd.
Akkor miért van mégis, hogy a legtöbb cég a honlapján pont ilyen „nem kedves ismerős” stratégiát alkalmaz. Ugye ismerős:

„Üdvözöljük weboldalunkon!

Tisztelt Látogató! Örömmel köszöntjük cégünk megújult weboldalán, ahol megtalál szinte minden információt, amit érdemes rólunk tudni
Kérjük nézzen körül és ha bármilyen kérdése merülne fel, vagy ajánlatra lenne szüksége, lépjen kapcsolatba velünk!

Cégünkről

Társaságunk 1992. május 15-én indult családi vállalkozásként. Tulajdonosok két fő magánszemély…
2010-ben szereztünk ISO minősítést…”

Ezek a cégek még nem tudják, hogy azokat az ismerőseidet szereted, akik irántad érdeklődnek, akiket érdekelnek a problémáid, akik meghallgatnak, és segítenek a gondjaid megoldásában.

Mit teszel, ha egy ilyen "nem kedves" cég akar eladni neked valamit?

Amit a nem szívesen látott ismerőseiddel: menekülsz a weboldalról. Menekülsz a cégtől, soha többé nem akarsz hallani róluk.

A Te weboldalad milyen? Te is a cégedről, a termékeidről és magadról beszélsz? Lehet, hogy ez nem a legjobb értékesítési stratégia? Lehet, hogy más módszert kellene alkalmaznod?

internet-sikerkalauz-3dHa szeretnéd tudni, hogyan szerezz ügyfeleket és nagyobb bevételt a honlapoddal, inkább olvasd-el az Internet Sikerkalauz online marketing könyvet. További részletekért kattins ide.