Joomla és Wordpress weboldalak készítése és keresőoptimalizálása

Term Definition
AcyMailing

Az AcyMailing egy hírlevél küldő szoftver, amellyel kapcsolatot tarthatsz fent az ügyfeleiddel email marketing, hírlevelek, automatikus emlékeztetők, marketing kampányok, stb. segítségével. Van ingyenes és fizetős változata is.

Analytics

A Google Analytics statisztikai program, amely részletes adatokat szolgáltat arról, ki, hányszor, honnan, milyen eszközzel látogatta meg a honlapod, mennyi időt töltött el ott, mire kattintott, stb.

animált banner

Az animált banner olyan grafikus hirdetés, amely valamilyen mozgó elemet tartalmaz. Legegyszerűbb formájában 2-3 kép váltogatja egymást. Az animált bannerre kattintva az érdeklődő a hirdetett weboldalra jut.

banner

A banner kép alapú online grafikai hirdetés. Lehet statikus, ilyenkor egyetlen képből áll, és lehet dinamikus, ilyenkor több képből vagy rövid mozgófilmből áll. A bannerre kattintva az érdeklődő a hirdető honlapjára érkezik.

Black Hat SEO

A Black Hat SEO a Google által büntetett keresőoptimalizálási módszerek összefoglaló neve. Ezek a SEO eljárások nem engedélyezett technikákat használnak arra, hogy egy adott weboldal minél jobb helyet érjen el a Google keresési listáján.

célcsoport

A célcsoport tagjai azok a lehetséges vásárlók, akiket valamilyen közös pszichológiai (belső) vagy demográfiai (külső) tulajdonsága miatt egyszerre tudsz „megszólítani” a reklámjaidban, honlap szövegeidben, kiadványaidban.

címkefelhő

A címkefelhő, vagyis Tag cloud a weboldaladon szereplő címkék gyakoriság szerinti vizuális ábrázolása. Minél többször fordul elő egy címke a honlapodon belül, annál nagyobb betűvel jelenik meg. Így a gyakoribb témák vizuálisan is „kidomborodnak” a weboldaladon. A címkék többnyire egy vagy kétszavas kifejezések, amelyek egy-egy cikk fontosabb kulcsszavait adják meg. A címkefelhőben általában ABC sorrendben jelennek meg. 

domain

A domain (magyarul: tartomány) egy egyedi internetes azonosító, a weboldalad neve. Általában www. kezdettel adják meg, de e nélkül is használható. Magyarországon a domainnév jó esetben .hu-ra végződik, így utolsó két betűje az országot jelöli.

domain név

A domain név egy egyedi internetes azonosító, a weboldalad neve. Általában www. kezdettel adják meg, de e nélkül is használható. Magyarországon a domainnév jó esetben .hu-ra végződik, így utolsó két betűje az országot jelöli.

ékezetes domain

Az ékezetes domain nevek használata önmagában nem ajánlatos, mégis hasznos lehet, ha a vállalkozásod legfontosabb kulcsszava tartalmaz ö, ü, ő vagy ű betűt. Az ékezetes domain név ez esetben jelentősen megkönnyíti a keresőoptimalizálást.

Flash banner

A Flash banner egy mozgó (dinamikus, animált) banner típus, általában több képből vagy rövid mozgófilmből áll. A bannerre kattintva az érdeklődő a hirdető honlapjára érkezik.

GIF banner

A GIF  banner mozgó, vagyis dinamikus vagy animált banner, általában több képet váltogat. A GIF bannerre kattintva az érdeklődő a hirdető honlapjára érkezik.

Google helyezés

A Google helyezés azt mutatja, hogy egy adott honlap egy kulcsszóra hányadik helyen jelenik meg a Google keresőben. A honlapod Google helyezése nagyon fontos a látogatottság szempontjából. A jobb helyezések nagyobb nézettséget jelentenek. A honlapod Google helyezését a keresőoptimalizálással lehet javítani.

Google kereső

A Google kereső a világ legnépszerűbb keresőrendszere, ami annak is köszönhető, hogy a találatok általában elég jól megfelel a felhasználók igényeinek.

Google optimalizálás

A Google optimalizálás valójában nyelvileg helytelen kifejezés,  hiszen nem a Google keresőt optimalizáljuk, hanem a honlapot. A honlap optimalizálás, vagy keresőoptimalizálás sokkal megfelelőbb kifejezés.