Joomla és Wordpress weboldalak készítése és keresőoptimalizálása

Wordpress honlap karbantartás

Értékelés:
(0 szavazat)
Wordpress honlap karbantartás Wordpress honlap karbantartás

Egyre több ügyfelem weboldalánál tapasztalom azt, hogy ha nincs rendszeres Wordpress karbantartás, (frissítem a szoftvereket, készítek biztonsági mentést), akkor működési hibák lépnek fel. Előfordul, hogy a honlap lelassul, illegális tartalmak jelennek meg, bejelentett támadó webhellyé válik. Ezek a problémák szinte soha nem jelentkeznek ha rendszeres a karbantartás.

Mit jelent pontosan a Wordpress karbantartás?

A Wordpress karbantartása főként az appszoftver és a kiegészítők (pluginok) biztonsági frissítését jelenti. Körülbelül havonta jön ki biztonsági frissítés egy-egy pluginhoz.

Nagyon fontos, hogy az alapszoftveren felül frissíteni kell a kiegészítő szoftvereket is, amelyek a szövegszerkesztést, keresőoptimalizálást, képmegjelenítést, stb. támogatják. Azt lehet mondani, hogy körülbelül 2 hetente jelenik meg olyan frissítés, amelynek elmulasztása a honlap sebezhetőségét vagy hibás működését okozza.

A Wordpress jelzi az összes fontos biztonsági frissítést, de az alapszoftver kivételével nem telepíti saját maga azokat. Neked elvben csak annyi a feladatod, hogy észrevedd a figyelmeztetést, és engedélyezd a telepítést.

A frissítés előtt azonban minden esetben érdemes a teljes weboldal tartalmáról és az adatbázisról biztonsági mentést készíteni, hogy egy esetleges hiba után vissza lehessen állítani a honlapod tartalmát.

Ezért ha nincsenek weboldal készítői alapismereteid, inkább ne végezd el magad ezeket a folyamatokat!

Miért akarná valaki az én honlapom feltörni?

Jogos a kérdés.

Fontos tudnod, hogy nem téged vagy a céged választják ki célpontul. Automata szoftverek böngészik az internetet, és ahol régi, elavult szoftvereket találnak, azokat automatikusan feltörik. (Ez nem csak a Wordpress, hanem bármilyen más weboldal szoftverre – Joomla, Drupal, Magento, stb. – is igaz.) Az általam karbantartott oldalakon havonta 10-50 ilyen automata feltörési kísérletet regisztrál a szerver.

A feltört weboldalakon sokszor nem látszik, hogy feltörték, „csak” a kódba írnak bele illegális weboldalakra mutató linkeket (például Viagra, Rolex replika, stb.).

Gyakran előfordul, hogy a feltört weboldalról kéretlen leveleket küldenek ki.

Van pedig, hogy a feltört weboldalon vírust helyeznek el, ami az oda látogatók számítógépét megfertőzi. Ezeket a Google előbb utóbb ellátja a „Bejelentett támadó weboldal” címkével, és letiltja a keresési listából. Vannak olyan szerverek, amelyek ilyenkor letiltják a PHP szkriptek futását, így a honlapod is leáll.

A fenti okok miatt az általam készített honlapokra karbantartási konstrukciót kínálok minden Wordpress weboldal tulajdonosnak. Ez a következők:

Wordpress karbantartás

Tartalmazza a következő munkák elvégzését minden hónapban:

1. A biztonsági mentés készítése a teljes weboldalról
2. A mentés letöltése és tárolása saját merevlemezen
3. Wordpress szoftver frissítése a legújabb változatra
4. A Wordpress kiegészítőinek (szoftverek) frissítése a legújabb változatra
5. A frissítés után újabb biztonsági mentés és annak letöltése saját merevlemezre.

A Wordpress karbantartás díja 5000 Ft/hó

A karbantartási díj negyedévente előre fizethető.

A számlát mindig az adott időszak elején küldöm ki.

Amennyiben Wordpress weboldalad van, és érdekel valamelyik fenti konstrukció, kérlek hívd az alábbi telefonszámot:

Mobilról a gombra kattintva azonnal hívhatod!

hivjmost

Tovább a kategóriában: « Wordpress weboldal készítés