Joomla és Wordpress weboldalak készítése és keresőoptimalizálása

A prémium linképítés folyamata

Értékelés:
(0 szavazat)
A prémium linképítés folyamata A prémium linképítés folyamata

A prémium linképítés folyamata a következő főbb lépésekből áll:

1. Piackutatás azoknak a kulcsszavaknak a felkutatásához, amellyel az emberek a Google keresőben a termékeidet vagy szolgáltatásaidat keresik.

2. A honlapod ellenőrzése abból a szempontból, hogy tartalmazza-e a piackutatás által kimutatott kulcsszavakat. Azokkal a kifejezésekkel, amelyeket a honlapod nem tartalmazza, minél előbb szövegeket kell írni, és feltölteni a honlapodra.

3. Google helyezés ellenőrzés. Egy speciális szoftverrel ellenőrizzük, hogy a piackutatás által feltárt kulcsszavakra a honlapod:

  1. hányadik helyen jön fel
  2. melyik aloldala jön fel az adott kulcsszóra

(Ehhez szükségünk van egy Google Webmester Eszközök hozzáférésre is.)

4. Prémium linképítés tervezés. Egy hónap alatt 20 prémium cikket lehet építtetni a honlapra, amely legfeljebb 40 linket tartalmazhat. A linképítés tervezés célja, hogy kiderítsük:

  1. mely kulcsszavakra érdemes abban a hónapban linket építeni
  2. mennyi link készüljön az adott kulcsszavakra
  3. melyik aloldalt linkeljük be

5. Elindul a prémium linképítés. Ennek során a linképítő cég munkatársai a megadott kulcsszavakkal 2000 karakteres cikkeket írnak, amelybe 2-2 linket helyeznek el. A cikkeket a linkekkel folyamatosan helyezi ki a linképítő cég az általa üzemeltetett 350 portáloldalra.

6. Ha elkészült a linképítés, részletes kimutatást kapsz arról, hogy milyen honlapokra milyen szövegeket helyeztünk ki.

7. Ellenőrizzük, hogy egy hónap alatt mennyit változtak a honlapod Google helyezései. Ennek fényében tervezzük meg a következő havi linképítést. Vagyis a ciklus ismétlődik a 4. ponttól.

A prémium linképítés folyamata tehát havi ciklusokból áll.

Mennyi ideig tart a prémium linképítés folyamata?

A prémium linképítés folyamata minimum 3 hónap, ideális esetben folyamatos, tehát minden hónapban készülnek a honlapodra linkek.

Hány kulcsszót vizsgálunk a prémium linképítés folyamata során?

A honlapokat minimum 50, jellemzően 150 kulcsszóra vizsgáljuk. Nagy forgalmú, széles áruválasztékot kínáló webáruházak esetén akár 300 vagy több kulcsszó folyamatos figyelésére is szükség lehet.

Mennyi idő után hoz eredményt a prémium linképítés folyamata?

A prémium linképítés folyamata általában a 3. hónap végére hoz észrevehető eredményeket. Mivel egy hónapban általában 10 kulcsszóra építünk linkeket, éves folyamatos linképítéssel sem lehet egy honlapot 100 kulcsszónál többre előre hozni. Mindig vannak olyan kulcsszavak, amelyek fontosak, még sincs a honlapod az első helyen rájuk. Amíg pedig így van, addig a prémium linképítést nem érdemes abbahagyni.

A linképítés havi ciklusokban folyik. Mikor a havi adag elkészült, újra kell ellenőrizni a honlapod vagy webáruházad Google helyezéseit. A linképítés hatása minden kulcsszó esetén más-más (ez főleg a konkurencia erősségétől függ). Lesznek olyan kulcsszavak, amivel sok helyezést lép előre az oldalad, és lesznek, amivel kevesebbet.

A honlapod általában nem csak azokra a kulcsszavakra lép előre, amelyekre abban a hónapban volt linképítés. Egy olyan honlap, amely 150 kulcsszóra a Google lista első 50 helyén belül van jellemzően legalább 40-50 kulcsszóval 200-250 helyezést lép előre egy-egy prémium linképítési ciklusban.

Persze mindig vannak olyan kulcsszavak is, amelyekkel a honlapod visszalép. Ezek általában azok, ahol te nem rendeltél linket, a konkurensed viszont igen (vagy más módon fejlesztette a honlapját, pl. szövegeket töltött fel az adott kulcsszavakkal).

Innentől a keresőoptimalizálás optimális esetben havi ciklusokban folyik. A ciklus elején Google helyezés ellenőrzés, ezután az aktuális havi linképítési stratégia kialakítása. Ha a havi prémium linképítés megindult, akkor az egy hónapos várakozási időszakban érdemes új kulcsszavakra szövegeket írni, bővíteni a kategória vagy termék leírásokat a webáruházban, stb.

Legyél profi, dolgoztass profival!

Ha szeretnél hatékony linképítésbe kezdeni, hívd a következő telefonszámot:

a prémium linképítés folyamata

Mobilról kattintva azonnal hívható!