Joomla és Wordpress weboldalak készítése és keresőoptimalizálása

Miért olyan bonyolult a Google keresőoptimalizálás?

Értékelés:
(0 szavazat)
Miért olyan bonyolult a keresőoptimalizálás? Miért olyan bonyolult a keresőoptimalizálás?

(És miért hiszik olyan sokan, hogy nem az?)

A Google keresőoptimalizálás látszólag két egyszerű tevékenységből áll:  szövegírás és linképítés. Az elmúlt két évben a legtöbb cégvezető mégis belebukott, ha saját maga próbálkozott optimalizálni saját céges weboldalát. Az alábbi cikkből megtudhatod, miért olyan nehéz eredményeket elérni – még ha úgy látszik is, hogy nem az...

2012-ig számos cégvezető keresett meg, aki úgy gondolta, hogy saját maga akarja keresőoptimalizálni a honlapját. Még olyanok is voltak, akik értek el valamiféle eredményeket.

Az elmúlt két-három évben azonban olyan cégvezetők keresnek meg, akik ha próbálkoztak is a Google keresőoptimalizálással, vagy belebuktak, vagy masszív Google büntetést kaptak a próbálkozásaik miatt.

Egyre gyakrabban veszem észre azt is, hogy a partnereim üveges szemmel hallgatják, ha el akarom magyarázni, hogy mit, miért és hogyan optimalizálunk a honlapjukon. A lépések nem túl bonyolultak:

Láttam, hogy van egy kettősség ebben az egészben. A Google keresőoptimalizálás ugyanis viszonylag egyszerű lépésekből áll, mégis átláthatatlan a cégvezetők 95%-a számára, eredményeket pedig csak nagyon korlátozottan tudnak elérni vele.

Aztán egyszer csak beugrott, hogy miért lehet ez:

A GOOGLE KERESŐOPTIMALIZÁLÁS OLYAN MINT A SAKK!

A sakk egyszerű játék. Van egy tábla 32 fehér és 32 fekete mezővel. Van összesen 6 féle figura, amik 6  féle módon tudnak lépni.

Egyszerű igaz? Ha leültetsz egy 6 éves gyereket, egy óra alatt meg tudod tanítani neki, hogyan léphetnek a figurák.

A sakk ennek ellenére nagyon bonyolult játék, és kevesen érik el a mesteri szintet.

Miért?

Azért, mert a sakkban – ugyanúgy mint a keresőoptimalizálásban – nem az a fontos, hogy ismered-e a szabályokat, hanem az, hogy milyen stratégiát alkalmazol az ellenfeled elleni küzdelemben!

Nem szabad elfelejteni, hogy a sakk stratégiai játék. A célja az, hogy a király mattot kapjon, vagyis ne tudjon szabályos lépéssel kilépni az őt fenyegető figurák hatásköréből.

A Google keresőoptimalizálás is stratégiai „játék”. A célja az, hogy egy piacon lévő igényből annyit szerezzen meg konkurensei elől, hogy az elegendő bevételt biztosítson a cég tulajdonosának és alkalmazottainak.

Kis cégek lehet, hogy végtelennek látják a piacon lévő keresletet, és saját munkaidejük és energiájuk korlátozza az elérhető bevételt. Azonban az elmúlt években Magyarországon egyre több olyan cég alakult ki, akik fejlődtek, és meg tudják szerezni saját piaci területük domináns részét. Ezzel a többi cége „mozgásterét” jelentősen korlátozzák. Egy idő után a kis cégek „mattot” kapnak, vagyis bevétel híján csődbe mennek.

Azt se felejtsük el, hogy a versenysakkot időre játsszák, és az is veszíthet, aki túl sokat gondolkodik, és nem lép időben.

A keresőoptimalizálás is folyamatos „lépéseket” igényel. Nem elég gondolkodni: a honlapra szövegeket kell írni, és folyamatosan linkeket kell szerezni a honlapra. E nélkül nem történik előre lépés, és azok az ellenfelek, akik nem csak gondolkodnak, hanem tesznek is valamit, szép lassan megszerzik előled az egész piacot.

Ha szeretnél hatékony Google keresőoptimalizálásba kezdeni, hívd a következő telefonszámot:

a prémium linképítés folyamata

Mobilról kattintva azonnal hívható!