Joomla és Wordpress weboldalak készítése és keresőoptimalizálása

Mi a különbség a keresőoptimalizálás és a keresőmarketing között?

Értékelés:
(0 szavazat)
Mi a különbség a keresőoptimalizálás és a keresőmarketing között? Mi a különbség a keresőoptimalizálás és a keresőmarketing között?

Szerinted mit jelent az a szó, hogy keresőmarketing?

És mi a különbség a keresőoptimalizálás és a keresőmarketing között?

Hiába Googliztam rá, a talált weboldalakon össze-vissza beszéltek róla a szerzők.

Annyit tudtam megállapítani, hogy a keresőmarketing olyan fogalom, amiről sokan beszélnek, de valójában azt sem tudják mit jelent.

Ezért elmondom, hogy mit jelent a keresőmarketing az én megfogalmazásomban.

A keresőoptimalizálás marketing célokat szolgál. Vagyis látogatókat hoz a weboldaladra, akikből a vevőid, az ügyfeleid lehetnek.

Tehát a keresőoptimalizálás tulajdonképpen a keresőmarketing.

A kettő között azonban van különbség. A keresőoptimalizálás célja, hogy a Google keresőben minél jobb helyezést érj el egy-egy kifejezésre, és ezzel forgalmat generáljon az oldaladra.

Az azonban a keresőmarketing feladata, hogy meghatározza, melyek legyenek azok a szavak, amire a keresőoptimalizálást elvégzed.

A keresőoptimalizálás egyik legfontosabb feladata, hogy olyan szövegek kerüljenek a weboldaladra, amelyeken az optimalizált kulcsszó elegendően sokszor fordul elő.

Az azonban a keresőmarketing feladata, hogy a szövegben ne csak mechanikusan előforduljon az adott kulcsszó, de fel is keltse a látogató érdeklődését a terméked, szolgáltatásod iránt, és rávegye arra, amit szeretnél – hogy megvegye, megrendelje azt.

Szomorúan látom azt, hogy a legtöbb cég ugyan komoly pénzeket költ keresőoptimalizálás céljára, de nem foglalkozik eleget a keresőmarketing megfelelő megvalósításával. Ezért van az, hogy a Google lista első 10 helyén található weboldalak általában egyáltalán nem csábítanak arra, hogy megvegyem, megrendeljem azt, amit az adott cég forgalmaz.

A keresőmarketing szerves részét képzik a Google AdWords hirdetések is, hiszen ezek is a keresőben jelennek meg.

Google AdWords PPC hirdetési kampányok

A keresőmarketing egyik legfontosabb összetevője a Pay Per Click (PPC – fizess kattintásonként) típusú Google AdWords hirdetés. A kattintás alapú hirdetéseknél – szemben a honlapokra bizonyos időszakokra kihelyezett bannerektől – csak akkor kell fizetned, ha a hirdetésedre rákattint valaki. Ilyenkor azonban az illető már be is került a honlapodra, tehát valamit biztosan kapsz a pénzedért. Ezzel szemben a banner hirdetés ára függetlenül a kattintások számától, a kihelyezés időtertama vagy a megjelenések mennyisége után kapod a számlát.

A PPC alapú Google AdWords hirdetések így sokkal kedvezőbbek lehetnek a számodra, hiszen csak a tényleges látogatókért fizetsz. PPC alapú hirdetések szinonim elnevezése a CPC (Cost Per Click), azaz a „kattintásonkénti költség” hirdetések.

A legnépszerűbb CPC hirdetési programokat a Google, a Facebook, az Árukereső és az Árgép üzemelteti Magyarországon. Én az elmúlt 10 évben a Google AdWords hirdetési rendszerre szakosodtam, erre dolgoztam ki hatékony hirdetési módszereket.

Sok olyan cég van Magyarországon, akik Google AdWords kampányfelügyeletet vállalnak, illetve Te magad is elvégezhetsz egy tanfolyamot, és megpróbálhatod magad kezelni a fiókodat. Saját tapasztalataim szerint szoftveres segítség nélkül ebben ma már nem lehet hatékony eredményeket elérni. Egy kattintás ára nagyon nagy mértékben függ a hirdetési stratégiától, és egy hatékony stratégia olyan sok adat elemzését igényli, ami szoftveres segítséget igényel. Annak a fizetős szoftvernek, amit én használok, havi 100 dollár a díja, vagyis több mint 20.000 forintot fizetek csak azért, hogy az ügyfeleim honlapjairól megkapjam a fontos adatokat.

Megfelelő kulcsszó választással és beállításokkal elérhető, hogy erős online hirdetési versenyben is olcsón szerezhess látogatókat és magas konverziót érj el. A Google AdWords reklámok hatékonyságát és a honlapod eredményességét a Google Analytics-en keresztül mérjük.

Meglévő vagy újonnan készülő honlapod marketingjének megtervezésében és kivitelezésében is tudok segíteni. Bővebb információt erről az alábbi gombokra kattintva kapsz.