Joomla és Wordpress weboldalak készítése és keresőoptimalizálása

Kerékpár Joomla webáruház keresőoptimalizálás referencia

Kerékpár Joomla webáruház keresőoptimalizálás referencia Kerékpár Joomla webáruház keresőoptimalizálás referencia

2014 őszén keresett meg Mátrainé Szilvia, az Agárdi Kerékpár Webáruház tulajdonosa. A honlapjuk az agardikerekpar.hu Joomla 2.5 alapon egy Virtuemart szoftverrel 2013 tavaszán készült el, de a másfél év alatt nem értek el vele olyan eredményeket, amelyeket elvártak volna. Szilvia szerette volna, ha a webáruház optimalizálásával a 2015-ös szezon elejére elérnénk, hogy az eladások folyamatossá váljanak.

Az Agárdi Kerékpár nem csak webáruház. Sőt, nem is elsődlegesen webáruház, hanem offline, „tégla és habarcs” vállalkozás, amely az agárdi főút mellett várja a bringásokat egy jól felszerelt bolttal és szervizzel.

Ez azért fontos, mert a keresőoptimalizálásnál nem csak a kerékpárokkal kapcsolatos általános kulcsszavakra kellett koncentrálni, hanem arra, is, hogy a környező településeken lakók is ezt őket találják meg, ha bringát vásárolni vagy javíttatni szeretnének.

Szilvia ajánlás alapján érkezett hozzám, és a kezdettől meglévő bizalom nagymértékben segítette azt, hogy gyorsan és hatékonyan haladjunk a webáruház fejlesztésével.

Az első és legfontosabb egy teljes körű piackutatás elvégzése volt a kerékpár piacon. Ezen a területen nagyon erős a konkurencia, ezért versenytárs elemzést is végeztünk annak érdekében, hogy azokkal a kulcsszavakkal tudjuk elkezdeni az optimalizálást és prémium linképítést, amelyeken viszonylag gyorsan lehet elérni eredményeket.

A piackutatás után a legfontosabb a termékkategóriák majd a termékek átnevezése volt, hogy azok tartalmazzák a piackutatás által feltárt kulcsszavakat.
Ezzel egyidejűleg lecseréltük a webáruház sablonját egy modern, mobil kompatibilis dizájnra.

Fontos volt az is, hogy az Agárdi Kerékpár által kínált kamat- és kezelési költség mentes, 0%-os részletvásárlási lehetőséget a vásárlók akár teljesen online is tudják intézni, személyes közreműködés nélkül. Ezt is megoldottuk a honlapon.

A keresőoptimalizálás munkája mindig igényli a tulajdonos együttműködését is, hiszen a hozzá szükséges szövegíráshoz fontos az ő szakmai tapasztalata. Szilvia ebben is nagyszerű partner: néhány szövegírási szempont megismerése után folyamatosan írja a honlapra a kerékpárokat ismertető szövegetek.
A cikk írásának idejére, 2014 decemberére a webáruház Google keresőből érkező látogatóinak száma többszörösére emelkedett, annak ellenére, hogy ebben az időszakban a kerékpárok iránti érdeklődés jelentős mértékben csökkent. Az igazi áttörést azonban 2015 márciusára várjuk, mikor a tavasz első jeleire a bringások érdeklődése újra felélénkül. Ennek megfelelően a munka egyáltalán nem fejeződött be, folyamatosan zajlik a prémium linképítés, a szövegírás és a honlap kisebb-nagyobb fejlesztései.

Ha kamat és kezelési költség mentesen szeretnél egy profi bringát vásárolni magadnak, akkor szívből ajánlom neked az Agárdi Kerékpár Webáruházat

Ha pedig egy profi honlapra, vagy a honlapod keresőoptimalizálására van szükség, hívd a

hivjamost-mobil

telefonszámot. Mobilról kattintva azonnal hívható!

További információk