Joomla és Wordpress weboldalak készítése és keresőoptimalizálása

Joomla webshop, Joomla webáruház készítés

Joomla webshop, Joomla webáruház készítés Joomla webshop, Joomla webáruház készítés

Joomla webshop avagy Joomla webáruház készítés céljára a több szoftver is elérhető. Magyarországon a legelterjedtebb a Virtuemart, a Hikashop és a Joomshopping.

Személyes kedvencem a Hikashop. Professzionális rendszer, amelynek a fizetős változata szinte mindent tud, amit a Virtuemart vagy a Joomshopping csak több külön megvásárolható kiegészítővel.

A keresőoptimalizálásra mind a Hikashop, mind Virtuemart, mind a Joomshopping esetén jól bevált módszereim vannak. Kattins ide, ha a Joomla webáruház keresőoptimalizálási módszereimről szeretnél olvasni. Ha tehát optimalizáltatni szeretnéd a meglévő Joomla webáruházad, és erre a célra hajlandó vagy beruházni, akkor én vagyok a Te embered.

Ha azonban új Joomla webáruház készítésbe szeretnél belevágni, röviden bemutatnám számodra a fenti három lehetőséget.

1. Hikashop Joomla webáruház

Az ügyfeleimnek általában a Hikashopot ajánlom webáruházhoz. Van ingyenes változata, amely a legtöbb cégnek megfelel. Ennek egyetlen hátránya, hogy a termék oldalaidon linket helyez el a fejlesztő oldalára.

Ha ez zavarna, a Hikashop fizetős Business változata 100 Euróba kerül, de ebből a pénzből sok olyan szolgáltatást alapból biztosít, amit a Virtuemart csak több fizetős kiegészítővel.

Van benne beépített termékszűrő, amivel a látogatóid saját szempontjaik szerint szűkíthetik a termékeid kínálatát, hogy megtalálják maguknak a legmegfelelőbb megoldást.

A Hikashop nagy előnye, hogy saját import rendszere van, amellyel egyszerűen tudsz nagy tömegben termékeket felvinni, vagy a meglévő termékeid árait frissíteni.

Ha olyan webáruházat indítanál, amelyben többféle valutával lehet vásárolni, akkor fontos lehet, hogy a Hikashop amellett, hogy automatikusan követi a valuta árfolyam változásokat, és érvényesíti a webáruházadban, el is tudsz ettől térni. Ehhez csak egy szorzószámot kell megadnod. A Virtuemart ilyen lehetőséget pl. nem biztosít.

A Hikashop nagy előnye, hogy képes importálni a Virtuemart termékeit is. Így az átállás gyorsan elvégezhető.

2. Virtuemart Joomla webáruház

Magyarországon a Virtuemart a legelterjedtebb. Nagy előnye, hogy jó magyar fordítás van hozzá, és nagyon sok olyan ingyenes vagy fizetős kiegészítő, amivel hozzáértő kezekben professzionális Joomla webáruház készíthető.

Megoldott a kártyás fizetési lehetőség, és PickPack pont szállítási modul is van hozzá.

Fizetős kiegészítőként vehetsz hozzá termékszűrőt is, így ha sok terméked van, jelentősem megkönnyítheted vásárlóidnak a vásárlást.

A Virtuemartnak azonban számos hátránya is van.

Az egyik legnagyobb, hogy a Virtuemart fejlesztője a biztonsági és hibafrissítéseit gyakran úgy teszi közzé, hogy az egyszerűen hibákat okoz a webáruház működésében.

További hátrány, hogy a Virtuemart saját speciális dizájn sablont használ. Előre készített fizetős Virtuemart sablont sokfélét letölthetsz, de egyéni igényeidhez programozót kell bevonni a munkába, ami nagyon megdrágítja a Joomla webáruház elkészítését.

A harmadik jelentős hátrány, hogy a bár a Virtuemart kínál keresőoptimalizálási beállításokat, tapasztalataim szerint a Google nem indexeli be a termékoldalakat. Ez pedig rontja a keresőoptimalizálási esélyeidet.

A Virtuemart további jelentős hátránya, hogy a termékek importja és exportja nagyon nehézkesen valósítható meg még fizetős szoftverekkel is. Ha sok terméked van, amelyek adatait rendszeresen frissíteni kell, a legjobb, ha ezzel a feladattal megbízol egy hozzáértő programozót.

A Virtuemart akkor ajánlható, ha kevesebb mint 4000-5000 terméket szeretnél felvinni a webáruházadba. E fölött hajlamos arra, hogy belassuljon a szoftver.

3. Joomshopping Joomla webshop

A Joomshopping német fejlesztésű. Van magyar nyelvi fordítása. Az alapszoftver ingyenes, de ha azt szeretnéd, hogy a termékoldalakon ne legyen rajta a fejlesztő oldalára mutató link, az rögtön 200 Euróba kerül (ami duplája a Hikashop Business árának).

A Joomshoppinghoz  vannak ingyenes és fizetős kiegészítők is, ez utóbbiak ára valamivel magasabb más átlag Joomla komponensekénél.

A Joomshopping megbízhatóan működik, és gyors még viszonylag sok termék felvitele esetén is.

Eddig egyetlen Joomshopping webáruházat optimalizáltam. A szoftver megbízható, rendszeresen frissítik. Már az alapszoftver is sok szolgáltatást nyújt, illetve jól bővíthető.

Akármelyik változatot választod, a pl. kártyás fizetés és a Pick Pack pont szállításhoz külön fizetős kiegészítő kell, amelyek egyenként többe kerülnek, mint a szoftverek fizetős változatai.

Ha szeretnéd, hogy a webáruházad össze legyen kapcsolva egy számlázó vagy készletnyilvántartó programmal, akkor ehhez mindenképpen programozót kell bevonni a munkába. A programozó bevonása két dolgot jelent:

1. Sok pénzbe kerül.

2. Ha a programozó már belenyúlt a webáruházadba, akkor az nem az eredeti szoftver, és onnantól a programozóra vagy utalva ha frissíteni kell, vagy bármit változtatni kell rajta.

Bevallom én nem értek a programozáshoz. Van olyan kollégám, aki igen, és ha olyan igény merül fel, ami csak a szoftver módosításával oldható meg, akkor a hozzám forduló webshop tulajdonosokat automatikusan hozzá irányítom.

Ha még nincs működő webáruházad, akkor a Joomla webshop készítés előtt a vedd figyelembe, hogy egy webshophoz sokkal bonyolultabb webdizájnt készíteni, mint egy céges weboldalhoz. Az, hogy a termékkategóriák és a termékek hogyan jelennek meg, hol vannak az árak, milyen a kosár, hogyan jelenik meg egy akciós ár és kedvezmény, és még több tucatnyi szempontot a webáruház dizájn sablonja határozza meg. Én a Gavick webáruház sablonjait kedvelem, és ügyfeleimnek is ezek használatát javaslom. Persze lehet egyéni igényekhez igazodó sablont is fejleszteni.

Egy Joomla webáruház indítása sok előkészítést igényel. Fel kell mérnem a pontos igényeidet, és meg kell mutatnom számodra a különböző webshopok előnyeit, hátrányait és az általuk biztosított lehetőségeket. Ezért Joomla webshop készítésre árajánlatot is csak fizetős konzultáció után adok.

A konzultáció díjszabása

Tanácsadás kiszállással Budapest területén: 15.000 Ft megkezdett óránként
Tanácsadás Leányfalun: 10.000 Ft megkezdett óránként
Tanácsadás Skype-on vagy telefonon keresztül: 7500 Ft megkezdett óránként

Legyél profi, dolgoztass profival!

Ha szeretné profi Joomla webshopot, vagy a meglévő Joomla webáruházad optimalizáltatnád, hívd a következő telefonszámot:

hivjamost-mobil

Mobilról kattintva azonnal hívható!