Joomla és Wordpress weboldalak készítése és keresőoptimalizálása

Joomla template, Joomla sablon készítés céges honlapokhoz

Értékelés:
(0 szavazat)
Joomla sablon készítés egyedi honlap megjelenéshez Joomla sablon készítés egyedi honlap megjelenéshez

Lassan 10 éve foglalkozom Joomla honlapok készítésével. Eleinte én is mások által készített sablonokat használtam, de 2009-ben végül is beruháztam egy profi fizetős Joomla sablon készítő szoftverbe. Azóta egyre inkább csak úgy vállalok Joomla honlap készítést és keresőoptimalizálást, ha én készítem hozzá a sablont is.

Az ingyenes Joomla sablonok veszélyeiről ide kattintva olvashatsz. Ezek használatát semmiképpen nem javaslom!

Vannak fizetős sablonok nagy fejlesztő cégektől (Joomlart, Gavick, Rockettheme, stb.). Én azonban ezeket sem javaslom senkinek. Ezekkel előbb utóbb a következő problémák merülnek fel:

1. Számos a keresőoptimalizálást is érintő funkcióba is belenyúlnak a fejlesztők.

2. Nehéz az egyedi elképzeléseidet utólag belefejleszteni a sablonba. Ha pedig belenyúl egy programozó, akkor pedig

3. Nem lehet frissíteni a sablont, amire a Joomla verzióváltásai után általában szükség van.

4. A legtöbb sablon nem használható a legújabb UX (User Experience, vagyis felhasználói élményt) biztosító bootstrap technikákkal és pagebuilder (oldalépítő) komponensekkel.

5. A legtöbb előre készített Joomla sablon a céged honlapján teljesen másként fog kinézni, másként fog viselkedni, mint a demó oldalon. A demó weboldalakra ugyanis általában gondosan összeválogatott, pixelre beállított jó minőségű fotókat töltenek fel. A fotók azonban nem a sablon, hanem a honlapra feltöltött tartalom részei!

6. A demó honlapokon képforgatókat (slider), rács (grid) modulokat, hírmegjelenítőket használnak a látvány megteremtéséhez. Ezek váltogatják a fotókat, alakítják ki a cikkízelítőket, fotógalériákat, stb. Ezek sem a sablon részei, hanem külön modulok, amelyeket egyenként kell telepíteni és beállítani.

Milyen célt szolgálnak a Joomla sablonok?

1. A sablonban van beállítva, hogy asztali számítógépen, laptopon, tableten és mobilon hogyan jelenjen meg a honlapod. A modern reszponzív (mobil kompatibilis) dizájn már alapkövetelmény.

2. A sablon határozza meg, hogy milyenek és mekkorák lesznek a honlapodon a szövegek. Befolyásolja a betűtípusokat (vagyis a betűk formáját), a betűk nagyságát, vastagságát, sortávolságát, színeit. Ez határozza meg a  címek és linkek megjelenését is.

2. A sablonban van beállítva, hogy milyenek a honlapod menüi. Milyenek a gombok, hogyan viselkednek (passzív, aktív, kattintott, stb menüpontok). Ez nagyon fontos annak érdekében, hogy a weboldalad mobilról, táblagépről (tablet) is megfelelően kezelhető legyen.

3. A sablon felelős azért, hogy milyen színű a honlapod háttere, milyen grafikák (ikonok, pöttyök, szimbólumok) jelennek meg a felsorolások elején, a menüpontokban vagy a címekben.

4. A sablonok beállításain múlik, hol lehet elhelyezni menüket, címkefelhőt, Facebook rajongói dobozt, a keresési lehetőséget, stb. a honlapodon (vagyis hol vannak modul pozíciók). A különböző eszközökön (mobil, tablet, laptop, stb.) ezek gyakran „átrendeződnek” máshol, vagy egyáltalán nem jelennek meg.

Tehát a Joomla sablon határozza meg a honlapod kinézetét, és kezelhetőségét.

Érdemes tehát pénzt és időt szánni arra, hogy a honlapod a céged megfelelő „kirakata” lehessen!

Az általam fejlesztett Joomla sablonok:

1. Tökéletesen mobil kompatibilisek (reszponzívek)

2. Bármikor frissíthető a Joomla verzióváltásainál.

3. (Szinte) bármilyen egyedi elképzelés megvalósítható velük.

4. Ha szükséged van rá, profi képtárból jó minőségű, nagy felbontású fotókat biztosítok a tartalomhoz, hogy a honlapod is a céged profizmusát sugallja.

Az egyéni Joomla template készítés esetén a teljes mértékben érvényesíteni tudod a saját elképzeléseid. Eddig közel száz Joomla honlaphoz készítettem egyéni sablont, ezek nagy részét megtalálod referenciáim között.

Legyél profi, dolgoztass profival!

Ha szeretnél a Joomla honlapodhoz egyedi sablont, hívd az alábbi telefonszámot:

hivjamost-mobil

Mobilról kattintva azonnal hívható!