Joomla és Wordpress weboldalak készítése és keresőoptimalizálása

Az ingyen Joomla sablonok veszélyei

Értékelés:
(0 szavazat)
Az ingyen Joomla honlap sablonok veszélyei Az ingyen Joomla honlap sablonok veszélyei

2012-ben keresett meg egy tanácsadó cég, hogy segítsek honlapjuk keresőoptimalizálásában. A honlap készítője ingyenes Joomla sablonok közül választott, és azt használta a honlap dizájnjának kialakításához.

A Joomla honlap részletesebb átnézése azt mutatta, hogy kódja tele van illegális weboldalakra mutató linkekkel. Ezek linkek látogatók számára láthatatlanok maradtak, csak a forráskódban voltak megtalálhatók. A kód a Joomla sablonba volt beillesztve. Mikor észrevettem, kiszedtem a honlap sablonjából.

Ennek ellenére egy fél év múlva a honlap tulajdonosa kétségbeesetten írt egy e-mailt, hogy a Google lehetséges támadó webhelynek minősítette a honlapját. Miután megnéztem a Joomla honlap sablont, abban megint megtaláltam a kódokat. Valaki tehát képes volt feltörni a honlapot, és a honlap sablonban újra elhelyezni az illegális kódot.

A Joomla biztonsági frissítése rendben volt, tehát feltételeztem, hogy a látogató a honlap sablonon keresztül tudta feltörni a honlapot.

Azóta is többször előfordult, hogy Joomla sablonokban elrejtett hivatkozásokat találtam.

Az ingyen Joomla honlap sablonok képesek biztonsági rést nyitni a honlapodra

Belegondoltál már, hogy az ingyen Joomla sablonok készítőit vajon tényleg csak az emberbaráti szeretet hajtja? Nincs semmi hátsó szándéka annak, hogy az általuk készített Joomla honlap sablonok bárki számára elérhetők?

Fizetős Joomla honlap sablonok esetén ilyen veszély nem áll fenn. A Joomla honlap sablonok készítői ugyanis felelősséget vállalnak arra, hogy az általuk készített kódban ne legyen olyan kiskapu amelyen keresztül be lehet törni a honlapodra, ott illegális tartalmakat helyezve el vagy átírva, letörölve tartalmakat.

Az ilyen sebezhetőségek legjobb ellenszere, ha egyéni webdizájn sablont készíttetsz a honlapodhoz. További információért kattints ide!

Ha azonban nem akarod kifizetni egy egyén Joomla sablon elkészítésének árát, akkor legalább azt tedd meg, hogy előre készített fizetős Joomla honlap sablonok közül választasz.

Hogyan lehet a Joomla sablonokat keresőbaráttá tenni?

Nehéz általánosságban szabályt adni minden Joomla sablon keresőoptimalizálásához, de az Artisteer sablonok viszonylag egységesek, ezeknél az alábbi módszer használható. Hozzáértők más sablonokra is alkalmazhatják az alábbi módszert.

Két nagy de összefüggő probléma szokott lenni a Joomla sablonok „keresőoptimalizáltságával”.

1. A cikkek címei nem H1, hanem H2 formázásúak
2. A fejlécben lévő logó viszont H1 formázású

Ennek két következménye van:

1. A keresőmotorok ugyanazt a H1 információt találják a honlapon belül található minden oldalon.
2. A keresőmotor nem tudja, hogy a releváns információt milyen ponttól kezdje szkennelni, hiszen a H1 tagnak a cikk címét kellene jelölnie, és az ez után következő 150-250 karakternyi információt tartja a kereső a legfontosabbnak.

Hogyan lehet mégis keresőbaráttá tenni az ilyen Joomla sablonokat?

Ne használj szlogent a Joomla sablon fejlécében, vagy írd azt át H2 formázássá.

Az utóbbi időben a keresőoptimalizálás mellett egyre fontosabbá válik a mobil optimalizálás, vagyis az, hogy a Joomla sablon bármilyen eszközön - mobil telefonon, táblagépeken - is jól kezelhető és olvasható legyen. Kattints ide, ha a Joomla sablonok mobil optimalizálásáról (reszponziv dizájn) szeretnél olvasni.

Én a honlapjaimhoz nem gyári sablonokat használok, hanem azokat mindig módosítom annak érdekében, hogy ezzel is jó eredményeket érj el a Google keresőben, illetve azok minden eszközzel (mobil, táblagép, asztali monitor, laptop, stb.) kompatibilisek legyenek. Ilyen Joomla sablont alkalmazok a Joomla honlap csomagokban, amelyekben nem csak az alapszoftver van benne, hanem a legfontosabb Joomla komponensek, modulok és beépülők is, gondosan beállítva és összehangolva. Mindez kiegészítve egy modern, mobil telefonokkal is tökéletesen működő reszponzív Joomla sablonnal.

Legyél profi, dolgoztass profival!

Ha szeretnél a Joomla honlapodhoz egy a cégedhez, az ügyfeled igényeidhez, és a te elképzeléseidhez illeszkedő egyéni honlap sablont, hívd a következő telefonszámot:

hivjamost-mobil

Mobilról kattintva azonnal hívható!