Joomla és Wordpress weboldalak készítése és keresőoptimalizálása

Ingyen Joomla vagy fizetős honlap készítés?

Értékelés:
(0 szavazat)
Honlap készítés: ingyen vagy fizetős szoftver? Honlap készítés: ingyen vagy fizetős szoftver?

A honlap készítéshez az ingyenes Joomla szoftvert használom. Ha azonban ingyenes a Joomla, akkor miért kerülnek annyiba az általam készült honlapok, amennyibe kerülnek?

A válasz egyszerű: önmagában a Joomla még nem honlap. Nagyon sok, hozzáértést igénylő munkát igényel, míg egy nyers Joomla egy JÓL működő honlap lesz.

A Joomla számodra is ingyenes. Letöltheted magadnak, és „ingyen” használhatod. Ingyen készíthetsz belőle honlapot magadnak vagy másoknak. Ingyen – ha a saját munkád, a saját idődet nem számolod. A honlapok megtervezéséhez, kivitelezéséhez szükséges ismeretek megszerzése ugyanis sok időt, és meglehetősen sok utánjárást igényel. Számításba kell venni azt is, hogy a Joomlát is telepíteni kell a webszerverre, be kell állítani, fel kell tölteni a cikkeket, létre kell hozni a menüpontokat, stb. Ez szakértelmet és időt igénylő folyamat, amelyet persze te is elvégezhetsz, de ha nem akarod a program kezeléséhez szükséges idődet (ami ugye pénz) erre vesztegetni, lehet hogy jobban jársz, ha felbérelsz egy olyan webmestert, aki érti a dolgát. Főleg azért, mert aki évek óta a szakmában van, az nálad szinte bizonyosan jobban fogja tudni, hogy mi felel meg oldalad látogatóinak, és mi szolgálja a te célkitűzéseidet.

Joggal merül fel a kérdés, hogy ki hajlandó fizetős, egyéni fejlesztésű szoftvert használni egy honlap létrehozásához? Vannak esetek azonban, amikor ezek jelentik a kedvezőbb megoldást. Egy honlap készülhet olyan speciális feladatra, amikor nincs értelme az alapvetően általános célokat szolgáló nyílt forráskódú rendszerekre építeni. Egy webáruház esetén például cél lehet egy meglévő raktárkezelő rendszerrel, és/vagy számlázó rendszerrel való adatátvitel biztosítása. Ezt a nyílt forráskódú ingyenes rendszerek esetében csak úgy tudod megoldani, hogy felbérelsz egy fejlesztőt, aki az ehhez szükséges munkát elvégzi számodra. Az egyéni fejlesztés azonban általában többe kerülhet, mint az adott célra készen kapható programok.

Van a Joomlának még egy óriási előnye: sokkal többen értenek hozzá, mint a zárt egyéni fejlesztésekhez. Konkrétan: ha készítesz vagy készíttetsz egy Joomla honlapot, és nem vagy elégedett a saját vagy az általad megbízott szakember munkájával, viszonylag egyszerűen találsz olyan honlap készítőt, aki a munkát folytatni tudja. Egy zárt fejlesztésű szoftverre épülő honlap átadása új webmesternek sokkal nehezebb, és bizonyosan sokkal többe kerül.

Legyél profi, dolgoztass profival!

Ha szeretnél a cégedhez, az ügyfeled igényeihez, és a te elképzeléseidhez illeszkedő Joomla honlapot, hívd a következő telefonszámot:

hivjamost-mobil

Mobilról kattintva azonnal hívható!