Joomla és Wordpress weboldalak készítése és keresőoptimalizálása

A Google bünteti, ha nem mobilbarát a weboldalad!

Értékelés:
(0 szavazat)
A Google bünteti, ha a nem mobilbarát a weboldalad! A Google bünteti, ha a nem mobilbarát a weboldalad!

2015. április 21-én a Google megváltoztatja azt a módszert, amelynek alapján a honlapokat rangsorolja. Ettől az időponttól a mobilbarát (reszponzív) weboldalak előnyt élveznek majd. Vagyis ha valaki mobilon keres, a Google hátrébb sorolja ha honlapod, ha nem reszponzív a webdizájn.

Az új algoritmus az elég világon egyszerre lép életbe, tehát Magyarországon is április 21-től érezheted majd a hatását.

Mennyire befolyásolhatja ez a honlapod helyezéseit?

Az általam kezelt több mint 100 honlap adatai alapján Magyarországon már most a látogatók 25%-a mobil telefonnal internetezik, ez az arány eddig évről évre duplázódott. 2015 végére tehát ez akár a honlapod látogatottságának 35-40%-át jelentheti!

A nem reszponzív weboldalak tehát már most látogatóik akár 25%-át elveszthetik 2015. április 21-e után, és később ez az arány romlani fog!.

A Google a Webmester Eszközök fiókokon belül 2013 óta folyamatosan jelzi a mobil kompatibilitási problémákat, és készített egy tesztelő oldalt is, ahol ellenőrizheted, hogy a weboldalad mobilbarát-e:

https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/

A Joomla weboldalakkal kapcsolatban a Google külön irányelveket tett közzé.

https://developers.google.com/webmasters/mobile-sites/website-software/joomla

A Google irányelvei alapján a 100%-os mobil kompatibilitás alapja az, hogy a Joomla oldal a legújabb 3.4 változatra legyen frissítve!

Kattints ide, ha szeretnél részletesen olvasni a Joomla 1.5 oldalak 3-as változatra frissítéséről.

Kattints ide, ha szeretnél részletesen olvasni a Joomla 2.5 oldalak 3-as változatra frissítéséről.

Emellett fontos, hogy a webdizájn sablon (Joomla template) is 100%-ig mobil kompatibilis legyen! Kattints ide, ha szeretnél részletesen olvasni a Joomla templétek mobil kompatibilitásáról.

Ezen felül szükség van a Joomla bővítmények (modulok, komponensek, beépülők) és a weboldal teljes tartalmának átvizsgálására is! Az új Google algoritmus ugyanis minden egyes aloldal megjelenését figyelembe veszi, és ha valamelyik cikkben vagy menüpontban olyan kép van, amely szélesebb a mobil nézetnél, akkor azok szintén büntetést kaphatnak!

Az új Google algoritmus szinte azonnal érzékeli a változásokat, tehát ha a honlapod mobil átalakítása elkészül, azonnal emelkedhet a Google helyezésed mobil telefonok és táblagépeken.

Mivel az általam kezelt honlapok átállítása folyamatosan folyik, ezért új honlapok mobil kompatibilissé tételét csak időpont egyeztetéssel, több hétre előre tudom vállalni!

Az alábbi formanyomtatvány kitöltésével tudsz árajánlatot és időpontot kérni Joomla honlapod 3-as változatra frissítésére, és mobil kompatibilissé tételéhez:

Ajánlatkérés Joomla 3 frissítésre