Joomla és Wordpress weboldalak készítése és keresőoptimalizálása

Reszponzív webdesign Joomla honlapokra

Értékelés:
(0 szavazat)
Reszponzív webdesign Joomla honlapokra Reszponzív webdesign Joomla honlapokra

Nézted már a saját weboldalad mobil telefonnal?

Próbáltad olvasni a szövegeket? Próbáltad kezelni a menüt?

Ha nem akkor itt az idő, hogy megnézd!

Ugyanis ha a honlapod asztali gépekre és laptopokra optimalizálta a fejlesztő, akkor az okos telefonokon  használhatatlan, vagy legalábbis élvezhetetlen.

Ha a látogatód teljes szélességében nézi a weboldalad, akkor nem tudja elolvasni a szöveget, mert túl kicsik a betűk. Ha viszont akkorára nagyítja az oldalad, amit már a mobilján is el tud olvasni, akkor a szövegnek csak egy részét látja. Így bár bejön a látogató a weboldaladra, de mivel nehezen tudja kezelni, ezért otthagyja. A Google kutatásai azt mutatják, hogy a „mobil” látogatók akár több mint 70%-a otthagyja azokat a honlapokat, amelyek nem „mobil kompatibilisek”, vagyis nem jól olvashatók telefonon.

A megoldást a mobilokon és asztali PC-ken egyaránt használható honlap jelenti.

Az okos telefonokon és asztali számítógépeken egyaránt élvezhető, olvasható és kezelhető oldalakat reszponzívnak (alkalmazkodónak) nevezik.

Miért fontos a reszponzív webdesign?

A mobil látogatók aránya az elmúlt években többszörösére nőtt, és ez a trend az elkövetkezendő években folytatódni fog!

2017 nyarán átlagban a magyar honlapok látogatóinak közel 40 százaléka már okos telefont használ böngészésre. A „mobil látogatók” 60 százaléka Androidos telefont használ, 30 százalék iPhone-t, a maradékon osztozik a Windows, a Blackberry, Symbion stb.

Ne feledkezz meg arról se, hogy az iPhone vagy Android mobilt használók a fizetőképes vásárlók kategóriájába esnek, tehát nagyobb valószínűséggel lesznek a vásárlóid, ügyfeleid! Hagynád pont őket otthagyni a weboldalad?

Nem minden mobil kompatibilis, amit annak hívnak!

Sok fejlesztő cég kínál reszponzív vagyis mobil kompatibilis Joomla webdizájnt. A gyakorlatban azonban sokszor még a fizetős változatokról is kiderül, hogy a kompatibilitás nem 100%-os. Van, hogy a képek lógnak ki a kijelzőről, van, hogy a menü kezelhetetlen.

Mivel egyre több partnerem kéri honlapjának mobil kompatibilissé tételét, ezért az elmúlt hónapokban kidolgoztam egy olyan megoldást, amely a lehető legtöbb „mobil szempontot” figyelembe veszi.

A mobil kompatibilitáshoz a honlap szoftverét frissítem, és a korábbihoz hasonló, de mobil kompatibilis webdizájnt készítek.

Miből áll a teljes mobil kompatibilitás?

honlap-mobilon-menu-osszecsukva

1. Ha weboldalt mobil telefonról nézik, az automatikusan lecsökkenti a honlap szélességét, hogy a szöveg ne lógjon ki a képernyőről. (Nagyobb fotóhoz kattints a fenti képre)

honlap-mobilon-menu-nyitva

2. A felső menü pontjai mobilon automatikusan egymás alá kerülnek, így a látogatók mobilon ki tudják választani a kívánt menüpontokat. (Nagyításhoz kattints a fenti mobilra)

3. A bal és jobb oldali menüsávban lévő képek és szövegek a cikkek mellől a cikkek elé és mögé kerülnek, jól olvasható marad a tartalom. (Lásd az előző két képet)

 honlap-mobilon-menu-nyitva

4. A szoftver a képeket automatikusan átméretezi, hogy azok a lehető legjobban töltsék ki a telefon képernyőjét.

 5. Lehetőség van rá, hogy a telefonszámokra kattintva okostelefonról azonnal hívhassanak Téged, ne kelljen begépelni a számot. (Próbáld ki a lehetőséget itt a cikk végén!)

 6. A honlapokon használt képgalériák is mobil kompatibilissá tehetők, mobilon is használhatók, ugyanúgy képesek a képek nagyítására, nézegetésére.

 7. Minden mobil típussal (Apple, Samsung, Sony, Nokia, stb.), minden mobil operációs rendszerrel (iOS, Android, Windows Phone) és minden böngészővel (Safari, Chrome, Delphin, stb.) kompatibilis.

YouTube videó

8. Még a weboldalba ágyazott videók is jól lejátszhatók.

honlap-mobilon-mobil-feliratkozás

 9. A regisztráció, hírlevél feliratkozás, ajánlat kérési formok is kitölthető mobilon.

A fenti átalakításokhoz a Joomla szoftver legújabb változatára való frissítésre, és a webdizájn mobil kompatibilis átalakítására van szükség. Pontos árajánlatot előzetes megbeszélés után tudok adni.

További részletes információért hívd az alábbi telefonszámot:

Mobilról a gombra kattintva azonnal hívhatod!

hivjmost