Joomla és Wordpress weboldalak készítése és keresőoptimalizálása

2017 nyarán keresett meg Lesó Péter, aki Magyarország egyik legnagyobb kandalló szakértője. Cége a Fire Store nem csak építi, de importálja és forgalmazza is a kandallókat és az ezekhez szükséges tűztereket. Péterék Joomla honlapja 2017 tavaszán készült el, de három hónap után sem indexelte be a Google, így a keresőből nem érkeztek hozzájuk látogatók. A munka itt is egy komoly piackutatással indult, amelynek során beazonosítottuk azokat a kulcsszavakat, amellyel az ügyfelek Péterék termékeit és szolgáltatásait keresik. Ezek alapján szerveztem át a honlap menürendszerét. A honlap részletes elemzése után néhány gyors változtatást vezettünk be, amelynek hatására az inexelés megindult. Hosszabb távra azonban Péternéknek olyan igényei voltak, amelyek miatt érdemes volt a teljes tartalmat Wordpress szoftverre áttenni.

Sokszor hallok vitázni cégvezetőket arról, hogy Wordpress vagy Joomla weboldalt érdemes-e használni céges honlapnak.

Én magam nem akarok állást foglalni egyik rendszer mellett sem. Megvan az előnye a Wordpress és a Joomla honlapoknak is. Én 2008-ban azért a Joomla mellet tettem le a voksot, mert egy robosztus portáloldalt kellett elkészítenem.

Azóta több száz Joomla weboldalt készítettem. Megkerestek azonban Wordpress keresőoptimalizálási feladatokkal is, így ezzel is vannak tapasztalataim.

Nézzük azokat a legfontosabb szempontokat ami a Wordpress mellett szól, illetve hogy milyen problémákkal kell szembenézned, ha ezt választod a céges weboldaladhoz.

Bár alapvetően Joomla honlapokat optimalizálok és készítek, az elmúlt években több Wordpress weboldal keresőoptimalizálásával is megbíztak. Ezek közül az egyik legnagyobb siker az egeszsegkapu.hu oldal, amely a biorezonancia szóra (és még 50 másikra) évek óta az első helyen van.

Ha téged is a Wordpress keresőoptimalizálás érdekel, akkor először is azt a kérdést tisztázzuk, hogy: