Joomla és Wordpress weboldalak készítése és keresőoptimalizálása

Lengyel Kriszta Szentendrei jóga és nordic walking oktató ismeretségen keresztül talált meg. Régi Wordpress honlapját szerette volna felújíttatni, de az új szoftver projekt elakadt, mert nem sikerült a gyakorlatba átültetni a grafikus honlap design elképzeléseit.

2017 nyarán keresett meg Lesó Péter, aki Magyarország egyik legnagyobb kandalló szakértője. Cége a Fire Store nem csak építi, de importálja és forgalmazza is a kandallókat és az ezekhez szükséges tűztereket. Péterék Joomla honlapja 2017 tavaszán készült el, de három hónap után sem indexelte be a Google, így a keresőből nem érkeztek hozzájuk látogatók. A munka itt is egy komoly piackutatással indult, amelynek során beazonosítottuk azokat a kulcsszavakat, amellyel az ügyfelek Péterék termékeit és szolgáltatásait keresik. Ezek alapján szerveztem át a honlap menürendszerét. A honlap részletes elemzése után néhány gyors változtatást vezettünk be, amelynek hatására az inexelés megindult. Hosszabb távra azonban Péternéknek olyan igényei voltak, amelyek miatt érdemes volt a teljes tartalmat Wordpress szoftverre áttenni.

Reményi Rozália Magyarország egyik legnagyobb biorezonancia szakértő természetgyógyásza. Kapcsolatunk 2014-ben kezdődött, mikor Rozália felhívott, hogy tegyük rendbe üzletileg az egeszsegkapu.hu természetgyógyász weboldalt. Együttműködésünk egy több órás tanácsadással indult, amely után kialakítottunk egy részletes marketing stratégiát.

Sokszor hallok vitázni cégvezetőket arról, hogy Wordpress vagy Joomla weboldalt érdemes-e használni céges honlapnak.

Én magam nem akarok állást foglalni egyik rendszer mellett sem. Megvan az előnye a Wordpress és a Joomla honlapoknak is. Én 2008-ban azért a Joomla mellet tettem le a voksot, mert egy robosztus portáloldalt kellett elkészítenem.

Azóta több száz Joomla weboldalt készítettem. Megkerestek azonban Wordpress keresőoptimalizálási feladatokkal is, így ezzel is vannak tapasztalataim.

Nézzük azokat a legfontosabb szempontokat ami a Wordpress mellett szól, illetve hogy milyen problémákkal kell szembenézned, ha ezt választod a céges weboldaladhoz.

Bár alapvetően Joomla honlapokat optimalizálok és készítek, az elmúlt években több Wordpress weboldal keresőoptimalizálásával is megbíztak. Ezek közül az egyik legnagyobb siker az egeszsegkapu.hu oldal, amely a biorezonancia szóra (és még 50 másikra) évek óta az első helyen van.

Ha téged is a Wordpress keresőoptimalizálás érdekel, akkor először is azt a kérdést tisztázzuk, hogy:

Lassan 10 éve foglalkozom Joomla honlapok készítésével és keresőoptimalizálásával. Van néhány ügyfelem, akik meglévő Wordpress weboldal optimalizálásával kerestek meg, de ezeknél a sablon készítését vagy más végezte, vagy a honlapot egy valahonnan letöltött, előre készített Wordpress sablonnal telepítették.

2009 óta használok Joomla oldalakhoz profi fizetős sablonkészítő szoftvert. Ez a szoftver Wordpress weboldalakhoz is használható, de konkrét felkérés 2017-ig Wordpress sablon készítésre nem érkezett. Idén azonban a felmerülő igények miatt ebbe is belevágtam.