Joomla és Wordpress weboldalak készítése és keresőoptimalizálása

2012-ben keresett meg egy tanácsadó cég, hogy segítsek honlapjuk keresőoptimalizálásában. A honlap készítője ingyenes Joomla sablonok közül választott, és azt használta a honlap dizájnjának kialakításához.

A Joomla honlap részletesebb átnézése azt mutatta, hogy kódja tele van illegális weboldalakra mutató linkekkel. Ezek linkek látogatók számára láthatatlanok maradtak, csak a forráskódban voltak megtalálhatók. A kód a Joomla sablonba volt beillesztve. Mikor észrevettem, kiszedtem a honlap sablonjából.

Ennek ellenére egy fél év múlva a honlap tulajdonosa kétségbeesetten írt egy e-mailt, hogy a Google lehetséges támadó webhelynek minősítette a honlapját. Miután megnéztem a Joomla honlap sablont, abban megint megtaláltam a kódokat. Valaki tehát képes volt feltörni a honlapot, és a honlap sablonban újra elhelyezni az illegális kódot.

Nagyon nehéz belekezdeni a céged weboldalának elkészítésébe. Ha nem tudod, hogyan tedd, van egy egyszerű megoldás:

Az előre összeállított weboldal sablonok

Tudom, hogy idegenkedsz a weboldal sablonok használatától, hiszen a te céged, a te terméked, a szolgáltatásod teljesen egyedi, és nem hasonlítható más vállalkozásokéhoz. Mielőtt azonban végleg elvetnéd a weboldal sablonok használatát, olvass tovább egy kicsit, lehet, hogy meg tudom változtatni a véleményed.