Joomla és Wordpress weboldalak készítése és keresőoptimalizálása

2012-ben keresett meg egy tanácsadó cég, hogy segítsek honlapjuk keresőoptimalizálásában. A honlap készítője ingyenes Joomla sablonok közül választott, és azt használta a honlap dizájnjának kialakításához.

A Joomla honlap részletesebb átnézése azt mutatta, hogy kódja tele van illegális weboldalakra mutató linkekkel. Ezek linkek látogatók számára láthatatlanok maradtak, csak a forráskódban voltak megtalálhatók. A kód a Joomla sablonba volt beillesztve. Mikor észrevettem, kiszedtem a honlap sablonjából.

Ennek ellenére egy fél év múlva a honlap tulajdonosa kétségbeesetten írt egy e-mailt, hogy a Google lehetséges támadó webhelynek minősítette a honlapját. Miután megnéztem a Joomla honlap sablont, abban megint megtaláltam a kódokat. Valaki tehát képes volt feltörni a honlapot, és a honlap sablonban újra elhelyezni az illegális kódot.

Szerinted feltétlenül egyéni dizájnra, a cégedre szabott külön fejlesztésű weboldalra van szükség, vagy megfelel egy jól bevált sémára épülő honlap?

A kérdést nem véletlenül teszem fel. Azt veszem észre, hogy előbb utóbb minden iparágban szabványosodnak a megoldások, hiszen az emberek többségének azonos az igénye. Ez igaz a weboldalakra is, és így volt ez a ruhaiparban is.

Kategória: Weboldal tervezés