Joomla és Wordpress weboldalak készítése és keresőoptimalizálása

Ha Joomla honlapod van, érdemes elvégeztetni annak belső optimalizálását, mielőtt belekezdenél a linképítésbe, vagy bármilyen online marketing tevékenységbe.

A belső optimalizálás régebben meglévő Joomla weboldalakon ajánlott, amelyeken viszonylag sok (legalább 25-30) cikk van. Rendkívül jó eredmények érhetők el Joomla webáruházak belső optimalizálásával, amelyekben több száz, vagy akár több ezer termék található.

Kategória: Blog

Van egy akadémikus professzor ismerősöm, aki egy hazai egyetemen oktat marketinget. Mikor elkezdtem neki mesélni az online marketing módszereimről, kijeleztette, hogy ez "vad marketing", nem felel meg a "szabályoknak", és azok a kisebb cégek, akiknek dolgozom nek is igazi vállalkozások. Kicsit ideges lettem ettől. 

Tény, hogy a partnereim által működtetett cégek 90%-a nem éri el az éves 15 milliós bevételt. De ilyen vállalkozásból több százezer van Magyarországon. Professzorunk pedig több milliárdos cégeknek kitalált marketinget oktat az egyetemen. Ezekből nem sok van Magyarországon.

Kategória: Weboldal tervezés

Az internet megváltoztatja az életünket. Az enyém már megváltoztatta. Többször is. Először 1999-ben, mikor azért alapítottam céget, hogy elkészítsem és karbantartsam a www.sony.hu oldalt. Ekkor vettem meg és üzemeltem be az első internet kapcsolatot: egy 56 kbit (7 kbyte!) sebességű modemet!

A második változást a szélessávú internet elérés megjelenése jelentette. 2003-ban cseréltettem le otthon az időkorlátos ISDN kapcsolatot szélessávú ADSL internetelérésre. Száguldott az internet 256 kbites sebességgel. 2004 januárjában otthagytam a munkahelyemet, hogy onnentól otthonról dolgozhassak műszaki újságíróként.

Kategória: Online marketing

A magyar vállalkozások többségének honlapja szinte teljesen sikertelen. Az elmúlt években több tucatnyi olyan honlappal találkoztam, amelyet egy hónapban legfeljebb 5-10 ember nézett meg, és amelyekről tulajdonosa is elismerte, hogy sem érdeklődőt, sem vevőt nem hozott soha neki. A sikertelenség oka nem a kódolásban, nem a programozás, hanem a marketing hiányosságaiban található. A sikertelen honlapok tulajdonosai ha meghallják a „marketing” szót, különös idegesség fogja el őket tőle - mert nem is tudják mi az. De tényleg:

Mi a marketing jelentése?

Kategória: Online marketing

Könyvajánló – Chris Anderson – Hosszú farokBarabási Albert László könyve a hálózatok kapcsolati rendszeréről a Behálózva 2003-ban jelent meg magyarra fordítva (hmm: egy magyar ember által írt kiváló könyvet az USA-ban adnak ki, és úgy kell magyarra fordítani). A Behálózva még csak elméleti szinten tárgyalta a hálózatok sajátosságait, Chris Anderson Hosszú farok című könyve azonban a kőkemény gyakorlati vonatkozásokat nézi át, ezért kötelező olvasmány neked is, ha az internetből nézettséget, bevételt, ismertséget akarsz elérni.

Kategória: Blog