Joomla és Wordpress weboldalak készítése és keresőoptimalizálása

Lengyel Kriszta Szentendrei jóga és nordic walking oktató ismeretségen keresztül talált meg. Régi Wordpress honlapját szerette volna felújíttatni, de az új szoftver projekt elakadt, mert nem sikerült a gyakorlatba átültetni a grafikus honlap design elképzeléseit.

2017 nyarán keresett meg Lesó Péter, aki Magyarország egyik legnagyobb kandalló szakértője. Cége a Fire Store nem csak építi, de importálja és forgalmazza is a kandallókat és az ezekhez szükséges tűztereket. Péterék Joomla honlapja 2017 tavaszán készült el, de három hónap után sem indexelte be a Google, így a keresőből nem érkeztek hozzájuk látogatók. A munka itt is egy komoly piackutatással indult, amelynek során beazonosítottuk azokat a kulcsszavakat, amellyel az ügyfelek Péterék termékeit és szolgáltatásait keresik. Ezek alapján szerveztem át a honlap menürendszerét. A honlap részletes elemzése után néhány gyors változtatást vezettünk be, amelynek hatására az inexelés megindult. Hosszabb távra azonban Péternéknek olyan igényei voltak, amelyek miatt érdemes volt a teljes tartalmat Wordpress szoftverre áttenni.

Reményi Rozália Magyarország egyik legnagyobb biorezonancia szakértő természetgyógyásza. Kapcsolatunk 2014-ben kezdődött, mikor Rozália felhívott, hogy tegyük rendbe üzletileg az egeszsegkapu.hu természetgyógyász weboldalt. Együttműködésünk egy több órás tanácsadással indult, amely után kialakítottunk egy részletes marketing stratégiát.

A Wordpress jó alap weblap létrehozásához, hiszen sokféle design van készen hozzá, és egy egyedi megjelenéshez a design jól szerkeszthető is, a tartalom felvitele és kezelése egyszerű. Nem utolsó szempont, hogy ingyen weblap hozható létre vele. Az ingyenes szoftver azonban megtévesztő lehet, hiszen a honlap értékét a megfelelő tartalom és az egyedi design fogja meghatározni, ehhez pedig munkát, időt, energiát - vagy pénzt kell fektetned a weblapodba. Az alábbiakban áttekintheted azokat a legfontosabb szempontokat, amelyeket érdemes ismerned, ha a weblapod erre a méltán népszerű szoftverre szeretnéd alapozni.