Joomla és Wordpress weboldalak készítése és keresőoptimalizálása

A UEF búvárszövetség ajánlás alapján érkezett hozzám: régi elavult HTML honlapjukat szerették volna egy általuk is kezelhető Joomla weboldalra cserélni, de a korábbi webmester nem tudta kezelni a projekt során felmerülő megoldandó problémákat, ezért a folyamat hónapokra elakadt.

Az alábbiakban azokat a fő szempontokat és problémákat sorolnám fel, amelyek az egyedi és profi Joomla honlapok készítésénél merülnek fel rendszeresen.

Nem egyszer hallom, hogy cégvezetők vagy fejlesztők vitáznak arról, hogy Joomla vagy Wordpress weboldalt érdemes-e készíteni.

Én 2008-ban a Joomla mellet döntöttem, azért, mert egy robosztus, egyedi, profi portáloldalt szerettem volna építeni, és ehhez ez jobban megfelelt mint a Wordpress.

Az elmúlt 10 évben több száz egyedi Joomla honlapot készítettem, és elég alaposan kiismertem a rendszert és a kiegészítőit is. Ügyfeleim között azonban van néhány olyan Wordpress honlap tulajdonos is, akik Wordpress keresőoptimalizálása miatt kerestek meg. A közös munka során a Wordpress rendszerrel is szereztem tapasztalatot, így mára mindkét szoftverrel készítek profi honlapokat, és nagyjából objektíven látom a két rendszer előnyeit és hátrányait.