Joomla és Wordpress weboldalak készítése és keresőoptimalizálása

Az alábbiakban azokat a fő szempontokat és problémákat sorolnám fel, amelyek a Joomla honlapok készítésénél merülnek fel rendszeresen.

Hányan írnak a cégedről az interneten?Elgondolkodtál már azon, hogy vajon hány cikk jelenik meg rólad az interneten? Ugye milyen jó lenne, ha tudnád, hogy egy elégedett ügyfeled a blogjában dicsérte a céged. És milyen jó lenne, ha időben értesülnél róla, ha a a terméked egy elégedetlen ügyfél fikázza egy fórumon.

Jó lenne arról is értesülnöd, hogy a legnagyobb konkurenseid milyen újdonságokkal rukkolnak elő. Jó lenne ha tudnád, ha egy országos napilap cikket ír a cégedről. Mindennek figyelésére azonban valószínűleg nincs időd és energiád.

Pedig van egy olyan teljesen ingyenes szolgáltatás, ami ezt a munkát napról napra automatikusan elvégzi a számodra.

Kategória: Blog

Ha eddig nem tetted volna meg, most itt az ideje: kérj a könyvelődtől egy listát arról, hogy melyik vevőd mennyi pénzt hozott neked az elmúlt egy évben. Azt fogod látni, hogy a bevételed 80 %-a a vevőid 20 %-tól származik, míg a többi 80% csak a bevételed 20%-át hozta.

Ez a 80-20 megoszlás az élet számtalan területén előfordul. A TV gyártók például a forgalmuk 80 %-át az általuk gyártott televíziók 20 %-ával érik el (amelyek általában a legolcsóbb modellek). A hollywoodi stúdiók bevételének 80 %-át a filmek 20 %-a hozza (ha előre tudnák, hogy melyik 20 %, csak ezeket forgatnák le). A magyar céges weboldalak 10 %-a viszi el a net forgalmának 90 %-át.

Kategória: Online marketing

A Nestpress nyomdával több évre visszanyúló munkakapcsolatunk van, számos általam tördelt, szerkesztett kiadványt nyomtatását végezték el. A weboldal készítés gondolata akkor merült fel, mikor 2009-ben a fokozódó piaci versenyben szükségessé vált, hogy a honlap folyamatosan új ügyfeleket hozzon. A nestpress.hu is régen bejegyzett oldal, amin a nyomda bemutatkozó anyaga volt. A cél a nyomda közel tejes portfóliójának bemutatása volt, keresőoptimalizálással egybekötve. Az új weboldal alapja a Joomla 1.5 szoftver lett.