Joomla és Wordpress weboldalak készítése és keresőoptimalizálása

Értékelés:
(0 szavazat)

Egyedi, profi weblap készítés az, amire szükséged van?

Cégvezetőként talán te is úgy gondolod, hogy egy egyedi, profi céges weblap az, amire szükséged van. Legyen egyedi, hogy a céged megkülönböztethető legyen. Legyen profi, vagyis nézzen ki nagyon-nagyon jól. 

Lehet, hogy így gondolod, de a weblap készítés nem jó cél. Még akkor sem, ha egyedi és profi.

Az igazi problémád ugyanis az, hogy a céged nem hoz elég profitot, nem termel elég pénzt. A Te igazi célod az, hogy több pénzt keress.

Ez ilyen egyszerű. Ez legyen a célod, az összes többi: weblap készítés, hirdetés, marketing, stb. mind csak eszközök!

A képlet kb. így néz ki:

  1. Végcél: nagyobb bevétel.
  2. Mi kell a bevételhez: több vevő.
  3. Mi kell ahhoz, hogy több vevőd legyen: Az, hogy megtaláljanak.
  4. Mi kell ahhoz, hogy megtaláljanak? Az, hogy a weblapod megjelenjen a Google keresőben, a Facebookon, az Árukeresőn, fóruomokon, hirdetésekben, stb.
  5. Mi kell ahhoz, hogy a weblapod megjelenhessen ezeken az értékesítési csatornákon? Oké, tényleg kell egy weblap. 

Tisztázzunk valamit most!

Weboldal készítés

Vagyis: a weblapod még nem jelent vevőket, és főleg nem jelent több bevételt!

Ez fontos: ne téveszd össze a célt az eszközzel!

Te mit szeretnél: egyedi, profi weblapot vagy több ügyfelet és több bevételt?

Weblapot sokan tudnak neked készíteni. Tud a szomszéd kamaszfia, tud a „hozzáértő ismerősöd”, és tud több ezer webmester Magyarországon. Olyan weboldalt, ami ügyfeleket is hoz, már jóval kevesebben tudnak neked készíteni. Még egyszer:

weboldalkeszites-vevoszerzk

A weboldalad ugyanis csak akkor fog ügyfeleket hozni neked, ha:

1. Ha a lehetséges ügyfeleid megtalálják;
2. miután megtalálták a weboldalad, felkelti az érdeklődésük a terméked, szolgáltatásod iránt;
3. ha a weboldalad megérteti velük, milyen hasznuk lesz abból, ha az ügyfeleid lesznek.

Ha ez a három dolog összejött, akkor hívni fognak, e-mailt írnak neked, leadják a megrendelést, kosárba teszik a terméked stb.
Ilyenkor szokott jönni a következő kérdés:

Te tudsz nekem bevételt hozó weboldalt készíteni?

Ez a kérdés azért hangzik el, mert a fő célod még mindig nem a bevétel elérése, hanem, hogy minél olcsóbban megúszd az egészet.

Az, hogy a weboldalad felkerüljön az értékesítési csatornákra (Google kereső, hirdetés, Facebook) többszörösébe fog kerülni, mint maga a weblap készítés. Az interneten verseny folyik. A legtöbb szakmában már most több százan vagy több ezren versengenek az ügyfelekért. Akik az első helyen vannak a Google keresőben azokat találják meg az ügyfelek. Az első hely elérésének azonban feltételei vannak. A weboldaladra megfelelő szövegeket kell írni, fotókat, videókat kell készíteni, linkeket kell építeni stb. Ha ezek közül bármelyik költségét meg akarod spórolni, az ügyfeleket is „megspórolod” magadnak. Képzeld el, ha a Forma 1-ben a költségcsökkentés lenne a cél, nem az, hogy az autó akár csak egy ezredmásodperccel előbb érjen a célba mint a versenytárs.

Weboldal készítés

Amikor egy egyedi és profi weblap kikerül az internetre, az még nincs kész!

A munka igazán még csak ekkor kezdődik.

Akár webshop, akár céges weblap készült, az indulásnál csak a legfontosabb cikkek, az induló árukészlet van rajta. A termékeket folyamatosan fel kell tölteni, szövegeket írni. Figyelni kell a statisztikában, milyen helyezéseket értél el, hogyan viselkednek a honlapod látogatói, és ennek fügvényében a weblapot folyamatosan fejleszteni, bővíteni kell. E nélkül egyszerűen soha nem fogsz eredményt elérni.

A weblap tehát oylan, mint egy csecsemő: lehet, hogy szép és aranyos mikor megszületik, de az igazi munka még csak most kezdődik. Tőled függ, hogy mire felnő, mi lesz a weblapodból!

Nézz körül a honlapomon, és ahelyett, hogy egy weblapot szeretnél, gondolkozz el azon, hogy mennyi munka és mennyi pénz lesz az, mire a céged a mostani bevételének többszörösét produkálja három-négy év múlva. Gondold át a céljaid. Ha nagyobb bevételt szeretnél, keress bátran, az együttműködésünk mindkettőnknek ezt eredményezheti.

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random